1 min. čitanja

Grad Rijeka poziva građane da im šalju prijedloge malih komunalnih akcija

Grad Rijeka poziva građane da im šalju prijedloge malih komunalnih akcija
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Grad Rijeka raspisao je Javni poziv namijenjen svim građanima putem kojeg mogu predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture u 2023. godini, a za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području kvarta, odnosno mjesnog odbora u kojem žive.

Male komunalne akcije zapravo su uređenja komunalne infrastrukture prema neposrednim prijedlozima građana i provode se s ciljem podizanja kvalitete življenja građana na području gradskih kvartova. Konkretne akcije i projekte predlažu građani, udruge građana, predstavnici stambenih i poslovnih zgrada,  vijeća mjesnih odbora i ostali, a realiziraju ih Grad Rijeka i gradska komunalna društva.

Na ovaj se način direktnim prijedlozima građana godišnje raspoređuje oko 11 milijuna kuna proračunskog novca i ovo je jedan od financijski najizdašnijih modela praticipativnog budžetiranja, poručuju iz Grada Rijeke.

Predlagati se mogu manji komunalni zahvati kao što su: izgradnja dječjih igrališta, uređenje zelenih površina, parkirališta, postave autobusnih čekaonica, postave tijela javne rasvjete, sanacija postojećih prometnica, uređenje kolnika, izrada nogostupa, uređenje prometne signalizacije i tehničkih elemenata cesta, sanacija divljih deponija i slično.

Građani se pozivaju da u svojim prijedlozima budu što konkretniji odnosno da navedu konkretnu lokaciju za provedbu zahvata.

Stanovnici Rijeke svoje prijedloge mogu uputiti putem online obrasca, zatim putem emaila mjesna-smu@rijeka.hr ili poštom na adresu gradske uprave odnosno svog mjesnog odbora.

Detaljnu proceduru možete pronaći na web stranici Grada Rijeke.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.