2 min. čitanja

Berač šparoga kod Pule našao minu, u Buzetu streljivo u kući

Berač šparoga kod Pule našao minu, u Buzetu streljivo u kući
Foto: MUP

PULA – Jedan građanin je prilikom branja šparoga pronašao minu, dok je drugi prilikom čišćenja kuće pokojnika pronašao ručnu bombu i streljivo.

Tijekom jučerašnjeg dana istarska policija zaprimila je dvije dojave građana koji su pronašli minsko-eksplozivna sredstva.

Na području Pule muškarac koji je brao šparoge pronašao je predmet nalik na bombu te je obavijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je djelatnik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio kako se radi o protupješačkoj rasprskavajućoj vježbovnoj mini bez upaljača. Policijski službenik izuzeo je minu s mjesta događaja te će je uništiti na siguran način.

Buzetska je policija zaprimila prijavu muškarca koji je prilikom čišćenja kuće pokojnika pronašao ručnu bombu, jedno protuzrakoplovno streljivo i više kutija s ukupno 79 komada puščanog streljiva. Pronađena sredstva također je preuzeo djelatnik protueksplozijske zaštite radi njihovog naknadnog uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Policija podsjeća građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji su do sada policiji predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva te poziva sve one koji još uvijek nezakonito posjeduju oružje, streljivo i druga sredstva da ih predaju policiji potpuno anonimno, bez ikakvih objašnjenja odakle im navedena sredstva, za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ZABRANA PLOVIDBE U AKVATORIJU VRSARA Uništava se eksplozivna naprava iz podmorja
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.