2 min. čitanja

Policija istražuje dubrovački vaterpolo klub

Policija istražuje dubrovački vaterpolo klub
Foto: VK Jug Adriatic osiguranje / Facebook

DUBROVNIK – U tijeku je kriminalističko istraživanje Vaterpolskog kluba Jug AO. Sve je potvrdio gradski vijećnik Maro Kristić koji je i sam bio na policiji na obavijesnom razgovoru zbog istrage.

Naime, Kristić je prije početka istrage upozorio na to kako poznati dubrovački vaterpolski klub ima tri udruge preko kojih djeluje. Rekao je tada kako bi volio znati kojoj od tih udruga Grad Dubrovnik, putem Dubrovačkog saveza sportova uplaćuje sredstva, a radi se o iznosima od oko tri milijuna kuna godišnje, prenosi Dubrovački dnevnik.

Policija potvrdila provođenje izvida

Udruga Vaterpolski klub Jug upisana je u Registar udruga 16. prosinca 1998., a osnovana davne 1982. godine. Predsjednik ove udruge je Ivan Pavličević. Udruga Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje, upisana je u Registar 2. srpnja  2007., a predsjednik ove Udruge je Tomislav Dumančić. Udruga Športsko društvo Jug upisana je 13. prosinca 2002., a predsjednik joj je sudac Srđan Gavranić. Direktor sve tri udruge je Ognjen Kržić.

Neslužbeno se doznaje da se istražuje i pitanje stanovanja igrača Juga. U svrhu realizacije ovog projekta Vaterpolski klub osnovao je i trgovačko društvo Solitudo Jug d.o.o. Tvrtka je osnovana 2013., a brisana 2018. godine. PU dubrovačko-neretvanska je potvrdila izvide.

– Vezano za dostavljeni upit možemo potvrditi da su u tijeku izvidi koje Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodi u svezi poslovanja Vaterpolskog kluba Jug, Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje i Športskog društva Jug. Budući su izvidi kaznenih djela sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni, u ovom trenutku nismo u mogućnosti pružiti više informacija o sadržaju radnji koje se provode – rekli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Smještaj igrača

O smještaju igrača Juga govori se godinama, a konkretna realizacija u Solitudu krenula je 2007. godine kada je Vaterpolski klub kupio prvih 500 kvadrata od gradske tvrtke Vrtlar.

Što se tiče zainteresiranog za gradnju, onaj koji se želio prijaviti nije smio imati dugovanja prema Gradu Dubrovniku, susjednim općinama, ni prema državi. Protiv njega se nisu smjeli voditi kazneni, ni prekršajni postupci. Trebao je imati jamstvo poslovne banke kako će moći u cijelosti isplatiti kupoprodajnu cijenu, BON 1 i BON 2, ne stariji od 30 dana.

Nepravilnosti u prijavi

Popratno pismo i prijave na natječaj ima nekoliko nepravilnosti. Ponuda je pisana na memorandumu tek osnovane udruge Vaterpolski Jug CO, ali je pečatirana žigom Vaterpolskog kluba Jug, one prve udruge, a potpisan je i Ivo Rustan, tadašnji predsjednik udruge Vaterpolski klub Jug. Zemljište, sudeći prema potpisnicima kupuje Udruga koja za Natječaj nije imala uvjete, niti se na njega prijavila.

U ovo vrijeme još uvijek se spominje tek osam stanova za igrače koje Jug želi izgraditi. Potrebno je naglasiti kako se projekt u međuvremenu uduplao u broju stambenih jedinica, a konkretnije aktivnosti započinju tek novim kupovanjima zemljišta 2011. godine.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.