1 min. čitanja

Zadarska policija uhvatila serijskog provalnika u brodove

Zadarska policija uhvatila serijskog provalnika u brodove
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

ZADAR – Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za teške krađe.

Sumnjiči ga se da je u Zadru u noći s utorka na srijedu provalio u dva objekta u vlasništvu trgovačkih društava te dva plovila u vlasništvu fizičkih osoba.

Tako ga se sumnjiči da je u Ulici Put Murvice provalio u poslovnicu trgovačkog društva gdje je nasilno oštetio registar blagajne te iz njih otuđio pretince u kojima nije bilo novca, a potom je u Ulici Postrojbe specijalne policije provalio u poslovnicu trgovačkog društva odakle je otuđio raznu elektroničku opremu.

Nadalje ga se sumnjiči da je iste večeri, na Obali kneza Trpimira, provalio u brod na vezu u vlasništvu 34-godišnjaka gdje je oštetio tendu, a iz broda nije ništa otuđio, da bi potom provalio u brod na vezu 42-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio raznu ronilačku opremu, nakon čega je odvezao brod koji je u srijedu ujutro pronađen nasukan u blizini u Uvali Draženica.

Nakon izvršenih provala u plovila udaljio se u nepoznatom pravcu, a policija je odmah nakon zaprimljenih saznanja o događajima, tijekom jučerašnjeg jutra u prostorije policije dovela 28-godišnjaka zbog sumnje na izvršenje imovinskih kaznenih djela.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, izvršene je pretraga doma i prostorija koje koristi te je kod njega pronađen dio otuđene elektroničke i ronilačke opreme.

Pronađeni predmeti su mu oduzeti, ukupna materijalna šteta pričinjena na objektima i plovilima se još uvijek utvrđuje.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.