2 min. čitanja

Britanski The Guardian o skrivenim hrvatskim turističkim destinacijama

Britanski The Guardian o skrivenim hrvatskim turističkim destinacijama
Foto: Boris Kačan

Britanski The Guardian objavio je poseban prilog o skrivenim destinacijama koje ove godine vrijedi posjetiti, a prvi u nizu priloga posvećen je Hrvatskoj, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

– Ovaj opširan prikaz hrvatske turističke ponude i manje poznatih lokaliteta na četiri stranice rezultat je kvalitetne suradnje s uredništvom The Guardiana. Iznimno nam je drago kada uz logističku potporu na terenu i kvalitetnu suradnju s novinarima zauzvrat dobijemo iznimno vrijedne medijske objave koje dopiru do milijuna čitatelja, čime značajno utječemo na percepciju Hrvatske kao kvalitetne, atraktivne i tražene destinacije izjavila je Darija Reić, dodavši kako je prilog o Hrvatskoj, osim u tiskanom izdanju, svoje mjesto pronašao i na portalu ovog iznimno popularnog britanskog medija.

U prilogu o Hrvatskoj predlažu se mjesta i destinacije stvorene za nova ovogodišnja turistička otkrića, a prirodne ljepote, osebujna i slikovita mjestašca te očuvane i netaknute krajolike sedam manje poznatih hrvatskih regija istaknula je vrsna poznavateljica i višestruko nagrađivana novinarka Mary Novakovich.

Foto: Boris Kačan

Tako su svoje mjesto u prilogu našli Tribunj i njegova bogata povijesna baština, Park prirode Papuk ilustriran je kao šumoviti i uzbudljivi UNESCO geopark, otok Silba je prikazan po svojoj očuvanosti, a rijeka Mrežnica po svom prekrasnom okolišu obogaćenim s čak 93 vodopada te gradovima Karlovac i Slunj.

Novinarka se osvrnula i na dolinu Neretve, Park prirode Dinaru, kao i na veće destinacije u blizini navedenih lokaliteta, a predstavljena je i autentična gastronomska ponuda lokalnih restorana, nestvarne ljepote hrvatskih plaža te brojne biciklističke staze.

Foto: Boris Kačan

Dodatnu vrijednost ove objave potvrđuje i pozicija The Guardiana koji je predvodnik u rastu online pretplatnika i to s dosegom od milijun čitatelja u Velikoj Britaniji.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.