1 min. čitanja

Prekid radova u Brodosplitu neće zaustaviti gradnju brodova za MORH

Prekid radova u Brodosplitu neće zaustaviti gradnju brodova za MORH
Foto: Brodosplit

Privremena obustava radova u splitskom škveru neće utjecati na vojni program. Iz brodogradilišta su potvrdili da će se u pogon BSO-a, gdje se rade posebni projekti, danas vratiti 146 radnika, koji će nastaviti radove na dovršetku serije od četiri obalna ophodna broda.

Za brodove, koje gradi posebna tvrtka unutar grupacije, osigurano je financiranje, a iz MORH-u su na pojavu prve informacije o mogućim problemima u Brodosplitu naveli kako se ugovor između MORH-a i Brodosplita provodi te da su njime definirani i jasno propisani elementi i dinamika gradnje, piše Večernji list.

– Ministarstvo obrane očekuje da se Ugovor poštuje. Graditelj se poziva na zaključak Vlade RH kojim se pozivaju naručitelji da s ugovarateljima pristupe analizi ugovornih jediničnih cijena građevinskih materijala i proizvoda. Usuglašeno je između naručitelja i graditelja kako će se napraviti analiza i usklađivanje cijena u skladu s dinamikom isporuke brodova serije – priopćili su iz MORH-a.

Vlada je, navodno, spremna na novu korekciju cijena, no problem je u rokovima isplate korekcije jer bi MORH-u odgovaralo tu isplatu provesti što kasnije, 2023. ili čak još kasnije, dok bi Brodosplit do tog novca želio doći što prije.

Stručnjaci koji rade za državu procjenjuju da bi Brodosplit do kraja ove godine mogao dovršiti i MORH-u predati dva obalna ophodna broda.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Tomislav Debeljak: “Kad bi me samo u Vladi primili na pola sata, stvar bi se riješila za par minuta”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.