2 min. čitanja

Završena rovinjska regata iz snova: Tri hrvatske posade u Top 4

Završena rovinjska regata iz snova: Tri hrvatske posade u Top 4
Foto: IM24CA / Zerogradinord

ROVINJ – Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa

Premijerna regata European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju koja se održavala od 1. do 3. travnja u organizaciji Hrvatskog udruženja klase Melges 24 partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, EmergenSea i Sailing Pointa te podršku JK Maestral i ACI-ja u potpunosti je opravdala epitet jedne od najvećih ‘one design’ regata ikada održanih u Hrvatskoj.

Devet održanih jedrenja, 30 posada iz sedam europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Mađarska, Njemačka, Velika Britanija i Austrija) te dvije hrvatske jedrilice na postolju obilježile su tri dana vrhunskog regatavanja podno Svete Eufemije.

Pobjedu je odnijela talijanska posada Strambapapa vrhunskog talijanskog jedriličara Michelea Paolettija ispred trogirskog Matarana 24 čiji je kormilar bio Ante Botica te Panjića iz Biograda s Lukom Šangulinom za kormilom. Među deset najboljih od hrvatskih posada još su se plasirali Ivan Kljaković Gašpić s Universitas Novom na četvrtom mjestu te Goran Ivanković čija je Fjonda u ukupnom redoslijedu zauzela devetu poziciju.

Foto: IM24CA / Zerogradinord

– Dolazak ovako velike regate priznanje je udruženju klase Melges 24 i cijelom hrvatskom jedrenju koje je ovim natjecanjem dobilo priliku za veliku promociju. Mi smo imali vrhunske uvjete na moru, tri dana jedrenja u kojem su sekunde odlučivale pobjednika. Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja – ispričao je trećeplasirani Luka Šangulin.

Prva dva dana regate vodstvo u ukupnom redoslijedu držala je hrvatska posada Mataran 24, no nedjeljna je bura drugačije promiješala karte. Posada Ante Botice na koncu je osvojila drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, te prvo među amaterskim posadama.

– Prošla su nam tri najteža dana u životu. Odlična regata s vrhunskom konkurencijom u kojoj smo dva dana držali vodeću poziciju. Posljednji dan smo malo posustali, ali svejedno smo zadovovoljni vrhunskim rezultatom – izjavio je član Matarana 24 Mario Škrlj.

Foto: IM24CA / Zerogradinord

Hrvatsku kao pobjednik napušta jedrilica Strambapapa čiji je kormilar bivši talijanski olimpijac Michele Paoletti.

– Nisam imao puno jedriti u Hrvatskoj, ali izgleda da ću morati češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi – ispričao je rovinjski pobjednik Michele Paoletti koji je lani slavio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi Melges 24 koja se održala u Splitu.

Regatom u Rovinju zaključen je prvi dio ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa. Natjecanje se nastavlja najesen kada su na rasporedu dvije regate u Splitu te Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Zadru.

Rezultati: 1. Strambapapa (ITA) 38, 2. Mataran 24 (HRV) 46, 3. Panjić (HRV) 46, 4. Universitas Nova (HRV) 48, 5. Melgina (ITA) 49, 6. Gilles (ITA) 51, 7. Gill Race Team (VB) 60, 8. Taki 4 (ITA) 64, 9. Fjonda (HRV) 69, 10. Seven Five Nine (MAĐ) 71.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.