2 min. čitanja

Hrvatska je vodeća inozemna destinacija u Austriji!

Hrvatska je vodeća inozemna destinacija u Austriji!
Foto: Facebook

Ususret glavnom ljetnom dijelu sezone austrijski organizatori putovanja proveli su tržišne analize prema kojima je Hrvatska u samom vrhu najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca. Naime, organizator putovanja Gruber Reisen je među svojim klijentima i kupcima, odnosno na 1.200 ispitanika, proveo istraživanje pod nazivom „Barometar putovanja u 2022. godini“ prema kojem je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu.

– Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, a našoj zemlji u prilog ide podatak iz istraživanja prema kojem se čak 95 posto Austrijanaca izjasnilo da svoj odmor želi provesti unutar Europe. Optimizam daju i drugi pokazatelji prema kojima gotovo svaka druga osoba na tržištu Austrije želi putovati više nego prošle godine, a pritom žele otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku ponudu, kao i ponudu aktivnog turizma – naglasio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, nadodavši kako sigurnost u odredišnoj destinaciji ostaje važan aspekt prilikom rezervacija putovanja.

Rezultati istraživanja također pokazuju kako je volja i želja Austrijanaca za putovanjima velika obzirom da je 53 posto ispitanika već bukiralo putovanje u ovoj godini. Pritom se oko 65 posto ispitanika izjasnilo da preferira kupališni odmor, odnosno sunce i more kao motiv dolaska, dok posjeti gradovima postaju sve interesantniji te se nalaze na drugom mjestu po izraženom interesu. Dodajmo kako je rezultate ovog istraživanja prenio i popularni online stručni magazin Traveller Online.

Istraživanje pod nazivom „Ruefa Reisekompass u 2022. godini“ proveo je i poznati organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH na uzorku od 1.500 ispitanika. Prema dobivenim rezultatima Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na austrijskom tržištu, odmah iza vodeće Italije, a ispred zemalja kao što su Njemačka, Grčka i Španjolska. Rezultate ovog istraživanja prenijeli su i brojni popularni online stručni magazini kao što su Traveller Online, Tip Online i Ots.

– Rezultati ovih istraživanja, kao i povratne informacije partnera s nama ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju kako je interes za putovanjima i Hrvatskom vrlo izražen. Prvi veći priljev inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima – poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.