1 min. čitanja

Uskoro počinje jedinstvena etapna brdska utrka “4 Islands MTB”

Uskoro počinje jedinstvena etapna brdska utrka “4 Islands MTB”
Foto: Pixabay

KVARNER – Na četiri prekrasna hrvatska otoka –  Krk, Rab, Cres i Lošinj, održat će se od 19. do 23. travnja jedinstvena mountain bike etapna utrka “4 Islands MTB”

Prekrasni slikoviti krajolici i odlična organizacija, stavili su ovu utrku u kalendar mnogih MTB profesionalaca i entuzijasta, što i ne čudi budući da je utrka proglašena kao jedna od najboljih u Europi i od 2021.godine. Utrka je dio Epic Series MTB obitelji.

Ovo je već sedmo izdanje ove jedinstvene MTB utrke na Kvarneru, na kojoj je do sada sudjelovalo gotovo 3.000 fanova i zaljubljenika u MTB. Ove godine u terminu od 19. do 23. travnja 2022. godine ponovno se vozi duž sva četiri kvarnerska otoka – Krk, Rab, Cres i Lošinj.

Natjecatelji će kroz te četiri etape preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5.000 metara visinskog uspona. Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku skupljanja bodova – UCI bodovanje u kategoriji SSR, što znači da natjecatelji utrke svojim nacionalnim timovima prikupljaju bodove za svjetsku rang listu i Olimpijske igre u olimpijskoj godini, ističe se na službenim  stranicama utrke 4Islands Croatia.

– Dok iščekujemo ovo 7. izdanje našeg jedinstvenog događaja 4Islands, ponosni smo što smo dio Epic serije i što smo ovu specijalnu utrku vinuli u nove visine! Kvarnerski otoci su teški i zahtjevni. Prekriveni kamenjem, korijenjem i drugim raznim iznenađenjima koja čine ovo ‘igralište’ još zabavnijim. Više od 2 000 brdskih biciklista ostavilo je svoju krv, znoj i suze na stazama, dok su pomicali svoje granice, kako bi osvojili svoje finalne medalje. Vidjeti kako brdski biciklisti iz cijelog svijeta uživaju u našim stazama osjećaj je bez premca. Uz našu gostoljubivost, savršenu mješavinu staza i morskog okruženja, uvjeravamo vas da će 7. izdanje ove potpuno jedinstvene MTB utrke biti neopisiv događaj, zato nas svakako posjetite i sudjelujte u utrci- pozivaju organizatori.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.