1 min. čitanja

FOTO Milanović pratio vojnu vježbu hrvatske i američke vojske „Štit 22“

FOTO Milanović pratio vojnu vježbu hrvatske i američke vojske „Štit 22“
Foto: Ured Predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović obišao je međunarodnu vojnu vježbu “Štit 22” koja je održana na vojnom poligonu “119. brigade Hrvatske vojske” na Rtu Kamenjak u Premanturi kraj Pule.

U vježbi bojevim gađanjem ciljeva u zračnom prostoru sudjelovali su pripadnici hrvatskih i američkih oružanih snaga. Cilj vježbe je prikaz sposobnosti postrojbi protuzračne obrane u uočavanju, praćenju i gađanju ciljeva u zračnom prostoru.

Foto: Ured Predsjednika

Vježba “Štit 22” održava se od 4. travnja i trajat će do 13. travnja 2022. Riječ je o vježbi koja se održava redovito već 27 godina, a ove su godine po prvi puta, uz hrvatske vojnike, u vježbi sudjelovali i pripadnici američke vojske.

Vojnu vježbu pratili su i načelnih Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić te drugi vojni dužnosnici, kao i predstavnici američke vojske. Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Prev 1of6 Next

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.