2 min. čitanja

Nakon više od dva dana na moru, spašeni britanski i francuski ronioci

Nakon više od dva dana na moru, spašeni britanski i francuski ronioci
Foto: Malezijska mornarica / Twitter

MALEZIJA – Francuskinja i Britanac koji su nestali na moru dok su ronili uz obalu Malezije pronađeni su u subotu, 9. travnja živi i zdravi, nakon što su dva i pol dana plutali oko 100 km (80 milja) izvještava malezijska policija.

Potraga za još jednim roniocem koji je nestao u isto vrijeme, 14-godišnjim sinom Britanca, proširena je na indonezijske vode, rekli su.

Alexia Alexandra Molina, 18, iz Francuske, i Britanac Adrian Peter Chesters, 46, bili su u skupini od četiri osobe koje su nestale u srijedu poslijepodne na trenažnom zaronu u blizini Tokong Sanggola, malog otoka pokraj grada Mersinga na jugoistoku zemlje, izvještava Reuters.

Instruktorica grupe Kristine Grodem (35) iz Norveške spašena je u četvrtak.

Ribari su uočili Molinu i Chestersa u petak kod indonezijskog otoka Bintan, jugoistočno od Singapura, i nekih 100 km južno od mjesta gdje su nestali, rekli su dužnosnici.

– Oni su u stabilnom stanju i pod promatranjem, ali nisu spremni za razgovor. To ćemo učiniti čim budu spremni – rekao je novinarima načelnik okružne policije Mersinga Cyril Edward Nuing.

Foto: Reuters

Također je istaknuo da će indonezijske vlasti preuzeti potragu za Chestersovim 14-godišnjim sinom, nizozemskim državljaninom Nathanom Renzeom Chestersom, budući da je vjerojatno uplovio u njihove vode.

– Vjerujemo da postoji velika vjerojatnost da se više ne nalazi u malezijskim vodama na temelju kretanja morskih struja, kao i vremena i mjesta na kojem su pronađene druge žrtve, no malezijske policijske snage će biti u pripravnosti – naglasio je.

Grodem je ranije kazala dužnosnicima da je skupina izronila oko sat vremena nakon ronjenja u srijedu, ali nije mogla pronaći svoj brod.

Kasnije je odvojena od ostalih nakon što ju je uhvatila jaka struja.

Upravitelj brodice koji ih je odveo na mjesto ronjenja priveden je nakon pozitivnog testa na drogu, priopćila je policija.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.