1 min. čitanja

Hrvatska protjerala 24 djelatnika ruskog veleposlanstva – Ruskom veleposlaniku uručena nota

Hrvatska protjerala 24 djelatnika ruskog veleposlanstva – Ruskom veleposlaniku uručena nota
Foto: Wikipedia

U Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jutros je pozvan veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj kako bi se ruskoj strani i ovim putem izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina, priopćili su iz Ministarstva.

Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi.

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je i nota kojom se, sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, ruska strana obavješćuje o odluci Republike Hrvatske o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu, kojom se opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu reducira na razinu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi.

Slijedom navedenog zatraženo je da 18 diplomata i 6 članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Tjera li Hrvatska ruske diplomate? Na sankcijskoj listi su 893 osobe i 65 pravnih osoba
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.