2 min. čitanja

Predstavljen program ovogodišnje rovinjske Popolane

Predstavljen program ovogodišnje rovinjske Popolane
Foto: TZ Grada Rovinja

ROVINJ – U krugu rovinjske Specijalne bolnice “Martin Horvat” predstavljen je program ovogodišnje „Popolane“, tradicionalne sportske i humanitarne manifestacije koju organizira Sportska zajednica uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice.

“Popolana” će se održati u nedjelju 24. travnja, a sav prihod od prodaje majica doznačiti će se za potrebe financiranja Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te za potrebe njenog Centra za ranu intervenciju za djecu s teskoćama u razvoju.

Što se tiče sportskog djela manifestacije, isti je podijeljen na četiri discipline sa startom u 9:00 sati na Trgu maršala Tita. Najkraća dionica od 5 kilometara rezervirana je za najmlađe sudionike, kao i za zaljubljenike u rekreativno trčanje.

Malo duža dionica spremna je za sve one koji se odluče na štafetno trčanje u duljini od 2×9 kilometara.

– Da ne bi došlo do zabune, prijavljuju se dvije osobe koje se moraju dobro dogovoriti tko će trčati prema Rovinjskom selu, a koji će član trčati natrag do Rovinja. Naravno da je poanta u nadmorskoj visini koja će otežati kretanje prvom članu štafete, a jako puno olakšati trčanje drugom članu – istaknuo je tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin, napomenuvši da će biti osiguran i autobus za sve natjecatelje koji će čekati svoje partnere u Rovinjskom selu.

Za tri prvoplasirane štafete te za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici 16. Rovinjskog polumaratona osigurane su nagrade sponzora.

Start polumaratona je također s trga, a trasa dužine 21 kilometar provest će trkače kroz središte grada i zapadnu obalu na trasu bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata). Kotizacija za štafetnu utrku i utrku polumaratona je 100 kuna u što je uračunata i majica za humanitarnu kampanju.

Najduža dionica “Popolane” rezervirana je za rekreativne bicikliste koji ne plaćaju kotizaciju, ali kupnjom majice omogućava se sudjelovanje. Dužina organizirano vođene biciklijade je 40 kilometara, a očekivani povratak je oko 13 sati.

Detalji o najpopularnijoj istarskoj sportsko-humanitarnoj manifestaciji možete pronaći na web stranici Grada Rovinja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.