U dubrovačkom akvatoriju plovi strani ratni brod

Foto: Shipspotting

DUBROVNIK – U dubrovačkom akvatoriju proteklih je dana uočen strani ratni brod, a kako za DuList navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, riječ je o stranom ratnom brodu FGS ‘BAD RAPPENAU’, mornarice Savezne Republike Njemačke.

Brod je u sastavu stalne skupine NATO protuminskih brodova 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2) te sudjeluje, navode iz Ministarstva, u provođenju zajedničkih aktivnosti s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice. Brod ima Odobrenje Ministarstva obrane za uplovljavanjem i boravkom u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske i boravkom u luci Gruž.

Nakon što je tri dana boravio u Gružu u rutinskom posjetu, od 11. do 13. travnja boravi u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske u akvatoriju Elafitskih otoka i Neretvanskog kanala gdje se provodi zajednička aktivnost s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice.

– Informacija o uplovljavanju i boravku broda u unutarnjim vodama Republike Hrvatske i boravak u luci Gruž – Dubrovnik dostavljena je Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, VTS Hrvatskoj i VTS centru Dubrovnik – navode iz Ministarstva.

D.G.