1 min. čitanja

Kako su Kamene priče iz Bala ginom uspjele pobijediti vrijeme

Kako su Kamene priče iz Bala ginom uspjele pobijediti vrijeme
Foto: Kamene priče

Promišljanja Tomislava Pavleke, vlasnika jazz konobe Kamene priče i Srećka Grossa, stručnjaka u farmaceutskoj proizvodnji, o temi Drugog art simpozija u Balama rezultirala su – ni manje ni više – ginom.

Pripreme za Drugi art simpozij u Balama već su u punom jeku. Tema ovogodišnjeg simpozija je kako prostorom kupiti vrijeme. Promišljanja Tomislava Pavleke i Srećka Grossa o ovoj temi rezultirala su – ni manje ni više – ginom. No ipak, ovdje se nikako ne radi o tipičnom ginu.

Naime, Srećko Gross se već preko 20 godina bavi ultrazvučnom tehnologijom pomoću koje je ovaj dvojac uspio dobiti gin istog okusa kao i onaj koji je stajao 25 godina u bačvi.

Osim dobrog poznavanja kemije i spojeva, jednako je važno znati kako točno izdvojiti biljne esencije neophodne za vrhunski okus ovog alkoholnog pića. Glavna prednost ultrazvučne tehnologije je ta što ona omogućuje veliki unos energije u sustav bez stvaranja značajnije topline. Na primjer, ako se proces odvija na sobnoj temperaturi, ona će dostići samo oko 40 stupnjeva.

Ovom metodom izrade gina uvelike se štedi vrijeme jer ono što inače traje godinama, na ovaj način može se odviti u samo nekoliko minuta.

Postoji samo jedno mjesto gdje možete probati ovaj najskuplji gin u Istri. Pogađate, radi se o kultnoj jazz konobi Kamene priče u Balama.

KP Gin proizveden je postupkom dvostruke destilacije uz patentirani, suvremeni postupak esktrakcije autohtonog ljekovitog bilja iz eko uzgoja i/ili samoniklog u nezagađenoj prirodi. Prirodne arome dobivene ovim putem pandan su desetljetnom barikiranju.

Sastojci: žitni destilat, borovica, list masline, začini

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.