MUKE PO ADMINISTRACIJI Sud im u dva navrata poništio koncesiju nad plažom, a Registar ih i dalje navodi kao koncesionare

Foto: Wikimedia

DUBROVNIK – Dubrovačka udruga “Divlja liga vaterpolo” mjesecima pokušava pokrenuti nepokretnu državnu administraciju koja niti pola godine nakon pokretanja inspekcijskog nadzora nad firmom kojoj je oduzeta koncesija nad pomorskim dobrom, tu istu firmu nije maknula iz Registra koncesionara. 

– Ne možemo vjerovati da skoro pola godine od pokretanja postupka inspekcijskog nadzora, predmet još nije označen kao “UP/I” , pa je tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. i dalje lažno upisana kao koncesionar cjeline dubrovačkog kupališta Sumartin, unatoč dvjema presudama Visokog upravnog suda Republike Hrvatske – žali nam se profesor Igor Legaz ispred udruge “Divlja liga vaterpolo”.

Kako je moguće da se tvrtka kojoj je Vrhovni sud poništio koncesiju nad plažom, u službenom Registru koncesija i dalje vodi kao aktivni koncesionar, nikome nije jasno.

Udruga koja je i pokrenula cijelu strku oko nepravilnosti vezanih uz plažu Sumartin u Uvali Lapad, kontaktirala je sve nadležne institucije kako bi saznali gdje zapinje u državnoj administraciji. Teško mogu doći i do informacije u kojoj je fazi postupak protiv navedene tvrtke, ako je uopće i pokrenut.

Iz udruge “Divlja liga vaterpolo” poručuju da neće stati s tjeranjem ovog slučaja do kraja, ali poručuju i svakome onome tko je spomenutoj tvrtki na bilo koji način pogodovao ili postupao suprotno pravomoćnim presudama, da pronađu dobrog odvjetnika budući da cijeli slučaj ide na USKOK.

J.K.