1 min. čitanja

VELIKI POŽAR NA BIOKOVU Jaka bura otežava gašenje

VELIKI POŽAR NA BIOKOVU Jaka bura otežava gašenje
Foto: Vatrogasci Podgora

MAKARSKA – Pedesetak vatrogasaca gasi šumski požar koji je u nedjelju oko 18:30 izbio na Biokovu iznad Živogošća, a gašenje otežava jaka bura, doznaje se od Marija Čovića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili iza 19 sati, a na požarište su poslane sve raspoložive vatrogasne snage sa šireg makarskog područja. Vatrom je zahvaćena borova šuma i makija dok stambeni objekti nisu ugroženi.

– Pokušavamo okružiti požar, a nastojat ćemo ga staviti pod kontrolu do noći – rekao je Čović u izjavi za Hinu.

– Gori dosta visoko u planinskom području. Podigli smo sve vatrogasne snage makarskog operativnog područja. Gore makija i borova šuma, vatra je daleko od naseljenog područja  – rekao je Čović za Dalmaciju danas.

Gašenje otežavaju jaki udari vjetra koji dosežu i do 126 km na sat, koliko je najviše izmjereno na tom području u poslijepodnevnim satima.

Lokaliziran požar na Čiovu

U 17,30 sati lokaliziran je požar koji je sat vremena ranije izbio na području Marinove drage na Čiovu, prenosi Jutarnji list.

Marin Buble, zapovjednik Operativnog područja Trogir rekao je da je izgorjelo oko dvije tisuće četvornih metara borovine i niskog raslinja.

Orkanska bura koja na mahove puše na splitskom području prouzročila je u Splitu, u Manđerovoj ulici, pad komada lima sa stambenog objekta, koji je pritom presjekao energetski kabel. Na intervenciju su izašla vatrogasci iz splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.