2 min. čitanja

BIZARNA PRIČA S LOŠINJA Umjesto u trajektnu luku, više od 400.000 kuna otišlo čuvarima parkiranih automobila

BIZARNA PRIČA S LOŠINJA Umjesto u trajektnu luku, više od 400.000 kuna otišlo čuvarima parkiranih automobila
Foto: Facebook

MALI LOŠINJ – Trebao je to biti projekt koji će im olakšati život, a sada ih, kažu, tjera s otoka. Mještani Ilovika, koji su u projektu izgradnje nove trajektne luke u Mrtvaškoj vidjeli spas, tvrde kako radovi stoje, a izvođača nema ni na vidiku.

Početak radova je bio u siječnju prošle godine. No, sada tamo nema bagera, a nema ni radnika.

– Jedina novina su zaštitari koje je angažirala Županijska lučka uprava. Oni čuvaju automobile koji su tu parkirani. Najbizanije u tome je cijena zaštitara na gradilištu. Registar javne nabave kaže da su usluge tjelesne zaštite na gradilištu Mrtvaška na prvom računu 223.200 kuna. Imamo još jedan račun usluga pružanja tjelesne zaštite na 230.400 kuna. Dakle, više od 400.000 kuna koštaju sve nas zaštitari koji čuvaju parkirane automobile – izvještava Dnevnik.hr.

“Mještani Ilovika nanose veliku štetu”

U pokušaju da se od županije dozna gdje je zapelo, oni su samo rekli kako će se odazvati pozivu za sudjelovanje u trenutku kada se tamo nastave radovi te da mještani Ilovika svojim parkiranim vozilima onemogućuju nastavak radova i time nanose veliku štetu.

Predstavnik mještana Ilovika Ladislav Radoslović navodi da su se radovi izvodili početkom 2021. godine i da je to trajalo puna četiri mjeseca.

– U ta četiri mjeseca je puno toga razrovano i nakon toga su radovi stali. Nitko nije stopirao radove. Nakon toga je izmještena naša državna brodska linija i mi liniju nemamo i život je stanovnicima Ilovika jako otežan – objasnio je Radoslović.

Na pitanje na koji način će im doći obitelji tijekom blagdana, odgovara da će doći jedino preko Mrtvaške zato što je to još uvijek moguće.

– Mi s našim malim brodicama, barkama dolazimo po njih – dodao je.

Pokušali ih onemogućiti

Iako je bilo rečeno da će zaštitari morati zvati policiju, Radoslović navodi kako se zaštitari prema građanima ponašaju korektno.

– Bilo je pokušaja da nam se to onemogući, ali mi smo se uspjeli izboriti i na taj način možemo prometovati do Ilovika – rekao je.

Navodi da su puno puta sjedali za stol s drugom stranom.

– Nijednom zahtjevu nije udovoljeno. Pošto smo ignorirani punih devet mjeseci, a imali smo samo dva zahtjeva – jedan je vraćanje naše državne linije u Mrtvašku, a drugi zahtjev je bio sniženje dijela rive tako da možemo s našim brodicama pristajati, mi smo dublje ušli u projekt i utvrdili čitav niz eklatantnih nezakonitosti – rekao je i dodao da su nezakonitosti prijavljene.

Smatra da su odgovorni nadležno Ministarstvo i županijska Lučka uprava.

– Očekujemo da nam vrate liniju i da se život djece, bolesnih, starijih i ostalih stanovnika vrati u normalu – kazao je Radoslović i dodao da očekuju i istragu koja je u tijeku i da se utvrde nezakonitosti i sankcioniraju odgovorni.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zamjenica župana PGŽ-a tvrdi da mještani Ilovika namjerno blokiraju projekt Mrtvaška
DVOJICA PRIVEDENA Odbili maknuti vozila s gradilišta u luci Mrtvaška na Lošinju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.