1 min. čitanja

Hedonistička utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana

Hedonistička utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana
Foto: Turistička zajednica grada Vodnjana

VODNJAN – Uvod u današnju, 10. Vodnjansku špaletu, tradicionalno se održao uz hedonističku utrku Špaleta Run. Prvoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji na 6 kilometara – Lucija Šćur i Edin Čović

Kao i dosadašnjih godina, prije službenog otvaranja održana je još jedna iz serijala Teći Isti Piti utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana.

Domaćini su pripremili prigodne darove za troje najbržih u konkurenciji rekreativaca na tri kilometra te izdržljivijih natjecatelja na duplo dužoj dionici od šest kilometara, dok je ukupne pobjednike u obje kategorije na cilju čekalo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne gastro delicije. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera, piše Glas Istre.

Nekolicina trkača i trkačica je iskoristilo priliku i uz pratnju najmlađih članova obitelji prošetali su po maslinicima i družili se s domaćim životinjama jer je Uskršnji ponedjeljak bio kao stvoren za provesti ga u prirodi, na svježem zraku sa svojim najmilijima.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.