1 min. čitanja

Čini se da je nautička sezona dobro počela

Čini se da je nautička sezona dobro počela
Foto: Marina Punat

Jedno od najčišćih mora na svijetu, više od 1000 otoka s prekrasnim uvalama, to je ono što nautičari, prema mišljenju mnogih, najzahtjevniji gosti, vole u Hrvatskoj. Upravo se nautika u protekle dvije godine pokazala kao jedna od najstabilnijih okosnica hrvatskog turizma.

Svaki djelić marine Punat popunjen je. I dok neki gosti izvlače svoje brodove radi čišćenja, neki su to već napravili i spuštaju svoj ploveći dom uz budno oko radnika.

Nautičari su naši prvi i posljednji gosti, a ako je suditi prema danima uoči uskrsnih blagdana, sezona bi trebala biti odlična, javlja HRT.

– Već jedanaest godina dolazim ovamo s obitelji. Odabrali smo Punat zbog blizine mosta, dostupnosti. Ovdje pružaju sve usluge koje su nam potrebne. Dolazimo svaki mjesec, a ljeti ostajemo desetak dana. Domaćini su ljubazni i prijateljski raspoloženi, što nam je potrebno nakon stresnog posla – rekao je Winfried Gradnitzer, Villach, Austrija.

Sandra Zettl iz Graza, u Punat dolazi svake godine na dva mjeseca, a najviše plove krčkim akvatorijem.

Mnogo se očekuje od ove nautičke sezone. Samim time što se upravo ova grana turizma pokazala najotpornijom u pandemijsko vrijeme.

– Za razliku od prethodnih godina koje su bile, ovo je prvi put da imamo preduskrs na razini 2019. godine i s optimizmom gledamo u ovu sezonu – rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja d.d.

Zbog izvrsne lokacije i blizine granica sa Slovenijom, Austrijom, marina Punat na Krku radi 365 dana u godini.

– Čim su gosti stigli odmah su došli u velikom broju. Pretpostavljamo da će se tako i ova sezona odvijati, možda čak i bolje od prethodne – rekla je Renata Marević, direktorica Marine Punat.

ACI je samo lani u svoje marine uložio oko 44 milijuna kuna. A gledajući svjetske trendove, nautički je turizam itekako popularan pa svi s pravom očekuju da će hrvatske marine i ove godine privući po mnogo čemu zahtjevne, ali bogate goste.

Klaudia Modrić Plantarić/M.M./HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.