1 min. čitanja

Mirna Veža i službeno stupila na dužnost povjerenice Vlade RH za Grad Split

Mirna Veža i službeno stupila na dužnost povjerenice Vlade RH za Grad Split
Foto: Grad Split

SPLIT – Otkako su bivši splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici podnijeli ostavke, upravljanje drugim najvećim gradom u državi danas je i službeno preuzela povjerenica Vlade RH za Grad Split, Mirna Veža.

Nakon što je jutros potpisala primopredajni akt o preuzimanju izvješća gradskih službi, prva službena obveza Vladine povjerenice za Grad Split bila je radni sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća Jakovom Prkićem.

Iako je Odluka o imenovanju u Narodnim novinama objavljena već u petak, Mirna Veža je danas, prvi radni dan nakon Uskrsnih blagdana, i formalno stupila na novu dužnost.

Podsjetimo, Vlada RH ju je na tu dužnost imenovala 14. travnja 2022. godine, tjedan dana nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak te njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić podnijeli ostavke na svoje funkcije.

– Temeljem rješenja Vlade obaveze su mi zadane na način da uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju – istaknula je Veža uz napomenu da će zajedno sa svojim kolegama iz Gradske uprave osigurati da Grad normalno funkcionira uz sve obaveze preuzete u prethodnom razdoblju.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.