2 min. čitanja

Obnovljena državna cesta na dijelu od Oštrovice do Meje

Obnovljena državna cesta na dijelu od Oštrovice do Meje
Foto: MMPI

BAKAR – Nešto više od 41 milijun kuna bez PDV-a stajala je obnova 7,2 kilometra duge dionice državne ceste DC 501, između Oštrovice i Meja. Novoobnovljenu dionicu obišao je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– Cesta je prije roka otvorena i puštena u promet, budući da je posljednja dva mjeseca bila zatvorena zbog radova. Tako smo dočekali uskrsne blagdane sa novoobnovljenom prometnicom, koja će uz povećanje sigurnosti prometa na samoj dionici omogućiti bolji i ugodniji dolazak turista koji rado posjećuju ove krajeve – kazao je Butković te naglasio kako je uz obnovu ove državne ceste pri kraju i obnova Krčkog mosta, čija vrijednost radova iznosi oko 55 milijuna kuna.

Foto: MMPI

Istaknuo je kako su diljem Primorsko-goranske županije u tijeku veliki infrastrukturni projekti čiji je cilj podići sigurnost cestovnog prometa, a to je pak, naglasio je Butković, samo dio puno većeg investicijskog ciklusa u prometnu infrastrukturu koji se trenutačno provodi diljem Hrvatske, a čija je ukupna vrijednost oko 25 milijardi kuna.

Projekt rekonstrukcije državne ceste DC 501 u duljini od 7,2 km, stajao je nešto više od 41,1 milijun kuna bez PDV-a.

U Ministarstvu podsjećaju kako je rekonstrukcija i izgradnja prometnih površina na novo saniranoj dionici državne ceste DC501 realizirana sa svrhom podizanja sigurnosti i uslužnosti automobilskog prometa. Tako su otprije postojeća križanja na početku i na kraju trase zadržana u postojećem tlocrtnom obliku, dok je odvojak za željezničku stanicu Meja uređen sa svrhom podizanja ukupne razine prometne sigurnosti i uslužnosti.

Foto: MMPI

Izgrađeno je i novo raskrižje za potrebe planirane poslovne zone “Lunga” te uređen gornji ustroj i oprema nadvožnjaka Oštrovica. Uz novoizgrađeni sustav vodoopskrbe, javne rasvjete i kabelske kanalizacije na dionici je izgrađen i potpuno novi armirano-betonski zid duljine 200 metara.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.