2 min. čitanja

Krenula biciklistička utrka po otocima – 4Islands MTB Race

Krenula biciklistička utrka po otocima – 4Islands MTB Race
Foto: Ivan Sardi

BAŠKA – Preko 220 timova iz više od 30 različitih zemalja startalo je danas u Baškoj petodnevnu etapnu brdsko biciklističku utrku 4Islands MTB race koja se već tradicionalno održava na kvarnerskim otocima: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Otvorena je utrka 4Islands MTB stage race u kronometar vožnji s pojedinačnim startom kako bi natjecatelji ostvarili što bolje vrijeme za sutrašnji start, točnije prvu etapu četverodnevne utrke. Biciklisti će u pet dana prijeći 270 kilometara staza i preko 5000 metara ukupnog visinskog uspona. Utrka se svakoga dana odvija na drugom otoku što predstavlja zahtjevnu logistiku, ali i nezaboravno iskustvo natjecatelja i pratitelja.

Početak utrke označio je jedan od najboljih hrvatskih, ali i svjetskih vaterpolskih vratara svih vremena, Josip Pavić, koji je ispred Ministarstva turizma i sporta hicem iz pištolja svečano otvorio utrku.

– 4Islands MTB stage race je događaj za svaku pohvalu i iskrene čestitke organizatorima. Posebno bih istaknuo važnost partnerstva s Ironmanom grupom, koje je ovaj događaj digao na jednu veću razinu. Ovo je nešto što je trebalo Hrvatskoj, kvarnerskoj regiji i otocima, fenomenalan događaj u predsezoni. Ova utrka se uklapa fantastično i u priču o zelenom i održivom turizmu, a meni je drago, kao bivšem sportašu, da se popravlja slika biciklizma i brdskog biciklizma kao sporta u Hrvatskoj. Iz godine u godinu je sve veći broj rekreativnih, ali i profesionalnih biciklista i mislim da je to jedan pravi put.

U muškoj kategoriji najbolje vrijeme ostvarila je ekipa Singer Racing,  Martin Frey i Simon Stiebjahn s vremenom 0:27:10. U Ženskoj kategoriji najbrže vrijeme ostvario je tim Olympia – RDR Italia, Costanza Fasolis i Claudia Peretti s vremenom 0:34:13. U mix kategoriji najbrži su bili Buff megamo 2, Hans Becking i Naima Madlen Diesner s vremenom 0:35:30. U kategoriji Masters ekipa Mondraker Blue Force, Tomi Misser i David Ruano Rimbau ostvarili su najbolje vrijeme, 0:31:48. Grand Masters kategorija Kiendl sport, Peter Vesel i Loris Tomat s vremenom 0:32:56.

Hrvatska je imala 13 ekipa, a najbolji rezultat ostvarili su u Masters kategoriji  tim TancaCoaching-CRES, Mitja Tancik (SLO) i Marko Fržop (HRV) koji su zauzeli 2. mjesto, kao i tim BK Campetto – Island Krk, Marin Deković i Mario Šubr koji su zauzeli 4. mjesto u istoj kategoriji. U mix kategoriji tim Felix Arba, Tomislav Katalenić i Maja Bonačić zauzeli su 4. mjesto. U Grand Masters kategoriji imamo 4. mjesto, tim CYCLING TEAM LOŠINJ, Boris Basta (HRV) i Iztok Kuret (SLO).

Sutrašnja, prva etapa također kreće iz Baške na Krku, a start je predviđen u 10 sati prema vremenima koja su natjecatelji ostvarili na uvodnoj etapi. U sutrašnjoj utrci vozači prolaze preko Mjesečevog platoa do mjesta Punat, Kras i Vrbnik te se vraćaju u Bašku na cilj.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

4 ISLANDS MTB RACE Adrenalinska utrka koja otkriva ljepote Hrvatske
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.