PUTNICI BIJESNI Kompaniji nedostaje posade pa otkazuju već uplaćena krstarenja

Foto: Wikipedia/Pjotr Mahhonin

Kompanija P&O Cruises prilično je razljutila putnike nakon što je najavila da će do kraja lipnja otkazati sva najavljena putovanja kruzera Arcadia, jer im nedostaje posade. Umjesto u travnju, brod bi na putovanje trebao tek iza 23. lipnja. 

Iz kompanije se pravdaju kako je negativan utjecaj Covida 19 u Ujedinjenom Kraljevstvu doveo do poremećaja u dostupnosti članova posade. Putnici izvještavaju kako im je ponuđena mogućnost povrata novca ili kredita za buduće krstarenje veće vrijednosti.

No kako je krenulo, pitanje je hoće li Arcadia uopće realizirati svoja putovanja, budući da ih je otkazano čak 7 u periodu od 12. travnja do 23. lipnja. Brod je tek nedavno ponovno krenuo s kružnim putovanjima. Krajem ožujka Arcadia se otisnula na 16-dnevno povratno putovanje od Southamptona do Kanarskih otoka, nakon čega se 12. travnja vratio u Southampton. U međuvremenu su otkazali sva planirana isplovljavanja do 23. lipnja.

Putnike je posebno razljutila kratka obavijest o otkazivanju putovanja, a neki od njih žale se da su na krstarenje čekali 2 godine, da bi ga kompanija otkazala u zadnji tren.

Iz kompanije su priopćili kako naporno rade na regrutiranju i obuci novih članova posade, budući da su većinu stare posade u prvim danima poslali doma, u njihove matične zemlje.

J.K.