1 min. čitanja

Skupljaju tradicijske predmete za izložbu – Mole otočane za pomoć

Skupljaju tradicijske predmete za izložbu – Mole otočane za pomoć
Foto: Općina Lumbarda

LUMBARDA – Očuvanje tradicije i nematerijalne kulturne baštine ono je što neku zajednicu priprema za buduće generacije. U jednu takvu akciju krenula je Udruga Bašćina iz Lumbarde na otoku Korčuli, no bit će im potrebna i pomoć mještana.

Iz udruge mole za pomoć u skupljanju starih uporabnih predmeta za izložbu “Iz starih baula” – predstavljanje eksponata iz lumbarajske povijesti koja ubrzano nestaje. Baula je drveni sanduk u koji se nekad spremala odjeća, a koji je u kuću nakon udaje donosila mlada, skupa s mirazom i raznim drugim predmetima, koji bi za ovu izložbu bili idealni.

Foto: Udruga Bašćina/Facebook

A prikupljaju gotovo sve – od starih drvenih sanduka (baula), suknenih lancuna, nošnje d starih fotografija, kućanskih predmeta i ostalih sličnih predmeta koji mogu poslužiti za ovu edukativnu izložbu kojom se nastoji spasiti od zaborava lumbarajsku povijest. Predmeti idu u posudbu, ne u trajno vlasništvo udruge iz koje poručuju kako će svi posuđeni eksponati na izložbi biti zaključani i čuvani, a nakon izložbe će biti vraćeni vlasnicima.

Više informacija možete dobiti na Facebook stranici udruge.J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.