1 min. čitanja

Počelo uklanjanje reklamnih panoa iz stare gradske jezgre u Makarskoj

Počelo uklanjanje reklamnih panoa iz stare gradske jezgre u Makarskoj
Foto: Screenshot/Grad Makarska/Facebook

MAKARSKA – Želeći vratiti staroj gradskoj jezgri nekadašnji status, Gradsko vijeće Makarske usvojilo je Odluku o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme na području kulturno povijesne cjeline grada. Makarani su ovaj potez čekali godinama, a hoće li on svima sjesti pokazat će vrijeme.

Grad koji je u Hrvatskoj sinonim za preizgrađenost odnosno devastaciju prostora i obale, okrenuo se zaštiti svoje stare jezgre. Komunalni redari već su počeli uklanjati reklame ispred poslovnih prostora u vlasništvu Grada, kao i nekih poslovnih prostora u privatnom vlasništvu, uz prethodni dogovor s vlasnicima.

Foto: Screenshot/Grad Makarska/Facebook

Iz gradske uprave tvrde da su u izradu ove odluke od samog starta ušli transparentno vodeći dijalog s građanima. Putem internet stranice Grada Makarske provedeno je javno savjetovanje, tijekom kojeg je, kažu, održano više sastanaka s ugostiteljima na kojima su objašnjene sve faze procesa. Cjelovito usklađenje s novom odlukom trebalo bi biti dovršeno do 2024.

Poručuju ipak da za ovu turističku sezonu neće ići s promjenama koje bi iziskivale veće financijske troškove.

– Uklonit će se jelovnici i reklame sa pročelja na način da ostane samo jedna, umjetno cvijeće i hladna led rasvjeta te raznorazne ”dekoracije” koje su nagrđivale ljepotu naše stare gradske jezgre – poručuju iz makarske gradske uprave pozivajući sve vlasnike poslovnih prostora u staroj gradskoj jezgri da “potaknuti ovim primjerom dobre prakse suradnje Grada i građana” započnu s primjenom navedene odluke i prije propisanog roka, a sve u cilju valoriziranja makarske kulturne baštine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.