3 min. čitanja

JEDINSTVENE SCENE Brdski biciklisti na Rabu startali utrku iz trajekta

JEDINSTVENE SCENE Brdski biciklisti na Rabu startali utrku iz trajekta
Foto: Vedran Metelko

RAB – Nije bilo promjena ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji, pa su i jučer prvi u cilj stigli Singer Racing Team s vremenom 2:48:17 i Allebike Canyon Northwave s vremenom 3:20:27

U mjestu Rab završena je druga etapa utrke 4Islands MTB stage race, jedne od sedam najjačih utrka u brdskom biciklizmu, ali zasigurno jedne od najatraktivnijih na svijetu jer se vozi predivnim predjelima Krka, Raba, Cresa i Lošinja. Jedinstveni početak utrke, iskustvo kakvo nitko drugi ne nudi, imali su natjecatelji u Loparu, koji su krenuli s trajekta u dionicu dugačku 76 kilometara i 1250 metara uspona. Druga etapa, koja je označena kao najbrža krenula je iz Lopara, preko Fruga, Kampora, Kalifronta i Suhe punte do završnice u Rabu. Na ovoj dionici pruža se nevjerojatan pogled na Jadransko more i Velebit, a zatim slijede livade i farme ovaca s nevjerojatnim pogledima koje natjecatelji mogu doživjeti samo na Rabu.

Foto: Vedran Metelko

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj s vremenom 2:48:17, došao  tim Singer Racing Team, Martin Frey i Simon Stiebjahn, koji su slavili i u prologu utrke, ali i u prvoj etapi.

– Ne možemo biti sretniji što smo osigurali hat-trick. Danas smo sve imali pod kontrolom i išli smo na pobjedu kako bismo upotpunili sjajan dan – rekao je Frey o prologu i dvije uzastopne pobjede.

Foto: Marija Piroshki

Stiebjahn je dodao:

– Kada smo čuli trubu s trajekta, bio je to poseban osjećaj, a situacija je postala još bolja kada smo jurili s trajekta na otok. To mi je bilo prvo takvo iskustvo i učinilo je dan zaista posebnim za mene.

U ženskoj kategoriji podjednako su dominantne bile Lejla Tanović i Stefanie Dohrn iz tima Allebike Canyon Northwavea koje su osvojile etapu s vremenom 3:20:27. Sada vode u ženskoj kategoriji za 15 minuta i 18 sekundi u odnosu na drugoplasirane MTB Pro Merchandising Racing i Olympia – RDR Italia.

– Danas je bilo jako dobro i otok Rab je bio potpuno drugačiji od Krka. Iskoristile smo svoje snage, dionica nam je odlično pristajala i pokazalo se da smo izvrstan par –  objasnila je Lejla Tanović.

Foto: Vedran Metelko

U kategoriji Mix pobjednici su Hans Becking i Naima Madlen Diesner, tim Buff megamo 2 s vremenom 3:25:52. U Kategoriji Master najbolji je tim TancaCoaching – CRES, Mitja Tancik (SLO) i Marko Fržop (CRO) s vremenom 3:04:33, dok su u Grand Matsers najbrži bili Peter Vesel i Loris Tomat, tim Keindl sport s vremenom 3:14:17.

Današnja, treća etapa nastavlja se na otoku Cres, a natjecatelji će proći Merag, Cres, Valun, Lubenice, Martinšćica, Ustrine, Murtovnik i završavaju u Osoru.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje seod prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Svjetska elita brdskog biciklizma okupirala kvarnerske otoke
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.