2 min. čitanja

Samo za prave avanturiste: Dvodnevna utrka Lim Bay Challenge

Samo za prave avanturiste: Dvodnevna utrka Lim Bay Challenge
Foto: Promo

VRSAR – Svi ljubitelji sporta, rekreacije i adrenalina od 7. do 8. svibnja krenite put Vrsara jer vas tamo očekuje novi Lim Bay Challenge koji donosi mnogo uzbuđenja i sportskih avantura. Ovogodišnje izdanje na rasporedu ima čak tri utrke raznih kategorija – Adventure Ultra, Adventure Light i Trekking Challenger, a svi zainteresirani nova znanja i vještine moći će steći na radionicama sportskog penjanja i nordijskog hodanja.

Prvi dan natjecanja, u subotu 7. svibnja, starta avanturistička utrka kategorije Ultra koja kreće s nepoznate lokacije, a natjecatelji se uz pomoć kompasa i karte kreću kroz ljepote Vrsarskog arhipelaga, Limskog kanala i njegovog zaleđa. U 65 kilometara dugoj avanturi izmjenjivat će se trčanje, vožnja biciklom i veslanje te još poneko iznenađenje koje će sudionicima omogućiti da upoznaju zapadnu Istru na najzanimljiviji način. Za one željne pustolovine, ali manjeg intenziteta, tu je i utrka kategorije Light, dužine 35-40 kilometara, koja će na kraćoj udaljenosti dočarati sve ljepote ovog sporta, ali pri tome ipak iskušati i vašu izdržljivost i volju.

Foto: Promo

Osim utrka, prava adrenalinska avantura čeka vas u Kloštru gdje se održava tečaj sportskog penjanja pod stručnim vodstvom iskusnih penjača, a na rasporedu u subotu je i radionica nordijskog hodanja, sportske aktivnosti uz korištenje nordic walking štapova prilagođene rekreativcima i sportašima. Od stručne i iskusne trenerice naučite pravilnu tehniku nordijskog hodanja, pravilno korištenja štapova i pravilno držanje tijela  jer ono aktivira 90 posto mišića tijela što je neusporedivo s klasičnim hodanjem bez korištenja štapova.

Nedjelja, 8. svibnja, rezervirana je za trekking challenger, utrku dužine oko 25 kilometara, namijenjenu svim zaljubljenicima u prirodu, rekreativcima, trekerima, planinarima i ozbiljnim atletičarima. Svi sudionici treking utrke upoznat će se s ljepotama Limskog kanala, pronalaziti put kroz šumu Kontija te uživati u pogledu na vidikovcima iznad Vrsara i Limskog zaljeva, a možda susresti i pokojeg Vikinga. Orijentacijska utrka traje 3 do 5 sati, ovisno o tome koliko je natjecatelj fizički spreman, a može je završiti svaki aktivni rekreativac ili planinar koji jednom tjedno ili za vikend pješači po par sati.

Foto: Promo

Za ovu nezaboravnu pustolovinu prepunu zabave i izazova, zaslužno je Sportsko društvo Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar te hotelskom kompanijom Maistra, a Vrsar još jednom postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje avanturizma.

Maistra je za sve sudionike ovog sportskog događanja osigurala i popust na smještaj kako bi svi natjecatelji mogli bezbrižno uživati u adrenalinskim avanturama.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 2. svibnja putem službene web stranice, a organizatori poručuju kako posebnu pažnju treba obratiti na opis obvezne opreme.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.