2 min. čitanja

FOTO Otvoren 22. Croatia Boat Show: Sto izlagača i sto brodova nakon dvije godine posta

SPLIT – Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, danas je otvoren 22. po redu međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show, koji se održava od 26. do 30. travnja. Sajam, na kojem je sto izlagača i sto brodova, otvorio je državni tajnik Tonći Glavina.

Luke nautičkog turizma, brodograditelji, proizvođači brodske opreme, čarter tvrtke, ugostitelji i mnogi drugi predstavnici turističkog i gospodarskog sektora okupljaju se na splitskoj Zapadnoj obali i Rivi kako bi prezentirali svoje proizvode i usluge na atraktivan način.

Prev 1of13 Next

Na sajmu sudjeluju brojne tvrtke, a posjetitelji će moći razgledati velike motorne jahte, jedrilice, katamarane, gumenjake i pomoćne brodove. Nastupaju i proizvođači nautičke opreme, brodskih i vanbrodskih motora, elektronike i ribolovne opreme, kao i čarter te brojne auto kuće. Sajam nudi brodove za različite namjene, malih gumenjaka, krstaša do velikih motornih jahti. Izlaže se i sva prateća oprema za ugodnu i sigurnu plovidbu. Tu su i noviteti poput malih vanjskih motora od 3 KS na baterije s autonomijom od 90 minuta.

Ovogodišnji sajam nešto je veći nego prethodnih godina, a raspoređen je na morskom i kopnenom dijelu.

– Ove godine imamo oko stotinjak plovila na moru i kopnu te stotinjak direktnih izlagača brendova, odnosno ukupno ih ima više od 400 jer neki od njih zastupaju više brendova. To je na razini proteklih godina, odnosno oko 15 posto više nego 2019. godine, no daleko je to od onih godina na koje smo navikli. Ali ta su vremena prošla u cijelom svijetu jer je nakon financijske krize više od 50 posto nekadašnjih izlagača bankrotiralo, a novi se ne pojavljuju – izjavio je direktor Sajma Vicenco Blagaić.

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina rekao je da se otvaranjem sajma iz Splita šalje poruka da je taj grad turistički centar i centar nautike ne samo u Dalmaciji, već i u Hrvatskoj, te kako je to destinacija koja se mijenja i ide u smjeru održivosti i turizma visoke dodane vrijednosti što je zapravo budućnost.

– Većina svjetskih sajmova je otkazana, ali zato s ponosom možemo reći kako je splitski sajam ove godine otvorio vrata po dvadeset i drugi put. Šaljemo jednu lijepu poruku kako je Split ovih dana turistički i nautički centar Hrvatske, ali isto tako kako smo destinacija koja se mijenja i okreće ka održivom, cjelogodišnjem i turizmu visoke dodane vrijednosti. Relativno smo mali i naša prilika je da se svijetu prikažemo kao jedinstvena destinacija koja nije za svakoga – poručio je Glavina.

Sajam će biti otvoren do subote, svakim danom od 10 do 19 sati, zadnji dan do 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 40 kuna, petak i subotu 50 kuna.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.