2 min. čitanja

Policija prijavila komunalce koji su rušili ilegalan zid na Braču i aktivisticu jer je rekla policajcima da glume gljive

Policija prijavila komunalce koji su rušili ilegalan zid na Braču i aktivisticu jer je rekla policajcima da glume gljive
Foto: Facebook

SUPETAR – U kaos koji se posljednjih dana događa između Grada Supetra i hotelske kuće Svpetrvs, umiješala se policija. No iako bi očekivali da će stati na stranu zakona, policajci su zapravo prijavili aktivisticu jer je na Facebooku napisala da glume gljive, ali ne samo to, prijavljeni su i komunalci koji su rušili i čistili ruševine ilegalno izgrađenog zida.

Aktivistica s Brača Vladimira Mascarell detaljno je ispričala što se dogodilo, ali i da su se u policiji, barem kad je ona u pitanju, predomislili:

– Prekrašajno su prijavljeni i djelatnici komunalnog poduzeća koji su rušili zid, kao i vozač kamiona od smeća. Kažu mi kako su iz policijske uprave zaključili da su rušenjem bespravnog zida kojim je pregrađena javna prometnica narušili javni red i mir.

Isprva mi se činilo to totalno nevjerojatnim jer mi uopće nije jasno kako bi to djelatnici javnog gradskog poduzeća koji izvršavaju dobiven radni nalog rušenja bespravne gradnje, mogli biti osobno krivi za bilo što, osim da ga ne izvrše?

Dakle, nije prekršajno prijavljeno supetarsko komunalno poduzeće ”Grad” zbog izdavanja naloga, nije prijavljen Grad Supetar koji je taj nalog izdao komunalnom poduzeću, već zaposlenici komunalnog kao osobe, isključivo zato jer su radili svoj posao.

Ovo je još veći vjerovali ili ne od one moje prekršajne prijave.

Posebno zato jer se ovakvi građevinski radovi po svim uzusima struke izvode u doba kad najmanje ugrožavaju saobraćaj i prolaznike. U svim gradovima svijeta se pri određivanju vremena za komunalne radove tj. popravke, sitna asfaltiranja, vodi računa da što manje smetaju život građana. Radi se i pod reflektorima, noću. Tko je to odlučio da su se ovi radovi izveli na krivi način i u krivo doba?

Ja to naprosto ne shvaćam, jer se radi o radovima po nalogu Gradske uprave, a upravo oni propisuju kad se neki radovi smiju ili ne izvoditi. Jel sad zabrana građevinskih radova pa je Grad prekršio zabranu koju je sam odredio? A onda se opet sjetim da nije Grad Supetar prijavljen već radnici komunalnog.

I još gledam reportaže s izjavama predstavnika bespravnog graditelja, SvPetrvs hotela, u kojima se pokazuje snimak njihove nadzorne kamere koja snima javne površine, što je kazneno djelo koje su sami, valjda kao dokaz uznemiravanja distribuirali po medijima.

I sad živimo u državi u kojoj se bez imalo zadrške odvjetnik bespravnog graditelja u medijima poziva na svoja prava i žali zbog uznemiravanja stojeći pored parkiranog hotelskog automobila na pločniku, automobila s kojim su htjeli omesti rušenje zida. A onda još sve to temelje bespravnom snimkom nadzorne kamere postavljene na obližnji objekt SvPetrvs hotela?

Nisam čula da je policija pokrenula istragu zbog neovlašteno postavljenih nadzornih kamera, (ova kamera nije jedina), nezakonitog snimanja javnih površina, nisam čula ni da je policija napisala prijavu zbog višemjesečnog ometanja rušenja neispravno i permanentno parkiranim automobilom tik do zida, a ni zbog narušavanja prometnih propisa. Ništa to nisam čula, ni jučer, ni prije.

U medijima sam pročitala kako više nisam prekršajno prijavljena. Do jutros me nitko iz policije nije ni nazvao, niti sam dobila ”papir” kojim se poništava prekršajna prijava. Pa mi je to sve i dalje čudno, jer normalno bi bilo, valjda, da ja prva budem obaviještena o povlačenju prijave – kaže Vladimira Mascarell.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnica Supetra: “Hotelski lanac nasilno želi preuzeti prostor koji lokalne udruge koriste više od 45 godina
ESKALACIJA U SUPETRU Srušen zid na ulazu u resort Svpetrvs hotela
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.