2 min. čitanja

Predstavljen program 58. Pulske regate

Predstavljen program 58. Pulske regate
Foto: JK Uljanik / Facebook

PULA – U Puli će se od 4. do 9. svibnja, u sklopu obilježavanja Dana Grada, održati međunarodni, sportsko-zabavni program Pula Sailing week – 58. Pulska regata, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači.

Sportsko-natjecateljski program ove godine u pulsku luku dovodi tri jedriličarske klase, i to revijalnu regatu za najmlađe uzraste klase Optimist, više od 50 regatnih i obiteljskih krstaša iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije te najveće brodove Sjevernog Jadrana MAXI krstaše poput Portopiccolo Prosecco Doc, Cleansport.

– S MAXI krstašima u Pulu dolazi i osam vrhunskh Chefova s Michelinovim zvjezdicama, koji će u društvu Davida Skoka i glavnog šefa Grand Hotela Brioni u petak, 6. svibnja 2022. godine sudjelovati u velikom MAXI ON COOKING CHALENGE SHOW povodom otvorenja Grand Hotela Brioni – rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Uljanik Hrvoje Markulinčić.

U subotu, 7. svibnja na Riječkom gatu program počinje u 11,00 sati startom MAXI krstaša, a nastavlja se revijalnom regatom Optimista gdje će start dati višestruki osvajač olimpijskog srebra Ivica Kostelić.

Start 58. Pulske regate zakazan je za nedjelju, 8. svibnja u 11,00 sati.

– Već tijekom prošle pandemijske godine Pula Sailing Week uspio je okupiti značajan broj sudionika, a ove je godine taj značaj eksponencijalno narastao, kako u lokalnoj zajednici, tako i izvan granica Lijepe Naše. Zahvaljujući povoljnoj klimi, vjetrovima i prirodnim bogatstvima, pulski je akvatorij savršen poligon za jedrenje što je i ove godine prepoznato, a veseli nas vidjeti i sudjelovanje naših najmlađih jedriličara – naglasila je predstavnica ACI-ja Adriana Mišković.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj poručila je kako je nautika bitan proizvod Pule, a jedrenje kao takvo ga popularizira i dodatno prezentira kroz svoje manifestacije. Maxi on regata je manifestacija koja povezuje Pulu sa Trstom i Venecijom u svibnju za Dan Grada te ujedno otvara nove mogućnosti za suradnju na području sportskog jedrenja, nautike i turizma.

– Raznolikost programa, pored same regate, ono je što je čini posebnom i čime se uklapa u grad i gradska događanja i čime može privući, ne samo ljubitelje jedrenja, već i gastronomije i zabave. Turistička zajednica upravo iz navedenih razloga, ali i zbog promocije koju donosi regata, podržava MAXI ON regatu koja bi trebala iz godine u godinu rasti i dodatno oživjeti pulski akvatorij – zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Detaljan program pulske regate nalazi se se na web stranici Jedriličarskog kluba Uljanik.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.