1 min. čitanja

Iz Zadra poručili: “Živio Prvi maj!”

Iz Zadra poručili: “Živio Prvi maj!”
Foto: FŽSDP

ZADAR – Forum žena zadarskog SDP-a podsjetio je na današnji praznik rada. Spomen je to na ubijene radnike i radnice 1886.godine u Chicagu za vrijeme generalnog štrajka. Tadašnji prosvjednici su se borili za osmosatno radno vrijeme i bolje uvjete rada, prava koja su danas ponovo ugrožena.

Prvi  svibanj ili maj je dan kada upozoravamo na neplaćeni rad, potplaćenost, rad na određeno vrijeme, lakoću otpuštanja radnika, ukidanje radnih mjesta i nametanje nesigurnih uvjeta rada. Prvi maj je dan kada zahtijevamo poštivanje dostojanstva svakog radnika i radnice.

Prvi maj je i dan otpora sustavu koji je nepravedan i represivan. Prvi maj je dan koji nas opominje da smo prava koja imamo, a koja nam se pokušavaju ukinuti, izborili zajedno.

Samo zajedničkom borbom možemo izgraditi društvo koje se temelji na jednakosti, pravednosti i solidarnosti. Društvo u kojem možemo dostojanstveno živjeti od svoga rada.

Svima koji žive od svoga rada sretan i borben Prvi maj! – poručile su žene zadarskog SDP-a, koje će, zajedno s volonterima radnicima i radnicama, koji rade na Praznik rada, dijeliti crvene karanfile kao simbol borbe za boljim životom, pravdom, radničkim i ljudskim pravima i slobodama.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.