2 min. čitanja

Županijski političari osudili prijetnje smrću čelnicima Lučke uprave u Lošinju: “To su mafijaške metode!”

Županijski političari osudili prijetnje smrću čelnicima Lučke uprave u Lošinju: “To su mafijaške metode!”
Foto: Jadranka Capan Matas / SOS Ilovik

RIJEKA/MALI LOŠINJ – Klub vijećnika SDP-a, klubovi PGS-HSS te IDS-HSU i Klub nacionalnih manjina u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini osudili su prijetnje i nasilje prema čelnicima Lučke uprave Mali Lošinj.

Najoštrije osuđujemo izjave pojedinih članova Županijske skupštine koji potpiruju atmosferu linča prema ravnatelju Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filipu Baliji zbog projekta izgradnje luke Mrtvaška, rekao je predsjednik SDP-ova Kluba vijećnika Marko Mataja Mafrici na konferenciji za novinare u Rijeci, prenosi Index.

“Želimo da i druge političke opcije u skupštini osude te mafijaške metode”

Smatra i da je kod nekih vijećnika izostala osuda atmosfere linča.

– Ravnatelju Baliji su proteklih mjeseci dva put izrezane gume na automobilu, tri put se na njega fizički nasrnulo, iznose se prijetnje smrću. To su mafijaške metode i tražimo da to druge političke opcije u skupštini osude – rekao je Mataja Mafrici.

Istaknuo je da SDP i drugi klubovi vijećnika podržavaju rad Županijske lučke uprave Mali Lošinj, njenog ravnatelja i Upravno vijeće te smatraju da nema elementa za njegovu smjenu jer radi u skladu sa zakonima i zaključcima Županijske skupštine.

Ustvrdio je i da je projekt luke Mrtvaška na Lošinju važan za prometnu povezanost s drugim otocima i Zadrom. Projekt je, kaže, dobio podršku gotovo svih županijskih vijećnika, prihvaćeni su i prijedlozi izmjena projekta iz Mjesnog odbora Ilovik, no nastavljaju se prosvjedi i prijetnje.

“Svi koji ne osuđuju nasilje potiču atmosferu nasilja”

Upitan na koje županijske vijećnike misli kada govori o onima koji potiču atmosferu nasilja, Mataja Mafrici je odgovorio kako to čine svi oni koji ne osuđuju nasilje.

– To su možda najviše oni koji drže konferencije za novinare zajedno s predstavnicima ljudi koji se prijete. Akcija mladih i Iva Rinčić držali su ‘presicu’ s predstavnikom MO-a Ilovik, kao i kolege iz Možemo, a ostatak vijećnika mudro šuti – rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini.

Filip Balija je prijavio policiji prijetnje smrću koje mu je uputila osoba iz uprave tvrtke Porat Ilovik. Ta tvrtka je održavala brodsku liniju između Ilovika i luke Mrtvaška do početka radova.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

UVALA MRTVAŠKA Županijska lučka uprava postavlja rampu, ravnatelju prijetili smrću!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.