POKLON GRADU POD MARJANOM Ekološka akcija Bačvice – Sv. Duje 2022.

Foto: UPA Rostrum

SPLIT – Kao poklon gradu Splitu na blagdan sv. Dujma članovi UPA „Rostrum“ odradili su eko akciju na gradskom kupalištu Bačvice u suradnji s  ED „Picigin Bačvice“, jedriličarskim klubom „Zenta“ uz potporu caffe bara „Žbirac“ i puba „Plan B“.

Osim 40 – ak ronioca UPA „Rostrum“ na eko akciji su sudjelovali i vrijedni volonteri ED „Picigin Bačvice“ koji su na kopnu prikupljali i prenosili otpad iz mora kao i vrijedni volonter Nandi koji se slučajno zatekao s brodicom u uvali Bačvice.

Foto: UPA Rostrum

Akcija je započela u 10 sati te je nakon otprilike 2 sata iz mora izvađeno više od 3 kubika otpada. Moglo se tu pronaći krupnijeg otpada poput bojlera, automobilskih guma, tepiha, metalnih ograda te mnoštva odbačenih staklenih boca od kojih neke datiraju čak iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

Prikupljeni otpad na kopnu je simbolično oblikovan u pastirski štap sv. Dujma u čast zaštitniku grada Splita. Pokrovitelji današnje akcije, trgovački lanac „Tommy“ i komunalno društvo „Čistoća“, dugogodišnji su partneri UPA „Rostrum“ na ekološkim akcijama. 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: