1 min. čitanja

Ronilačka eko-akcija u projektu “More spaja – Libertas 1992. -2022.”

Ronilačka eko-akcija u projektu “More spaja – Libertas 1992. -2022.”
Foto: HRT Screenshot

DUBROVNIK – U Dubrovniku je obilježena 31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije – Grof. Tim povodom održava se i ronilačka eko-akcija u projektu “More spaja – Libertas 1992. -2022.”. Podmorje u Rijeci dubrovačkoj s Dubrovčanima čiste i kolege iz Rijeke, pripadnici Udruge specijalne policije Ajkula.

Joško Matić, član Udruge SJP-a “Grof” iz Dubrovnika objasnio je da su se na akciju odlučili u povodu obljetnice deblokade šireg dubrovačkog područja. Podsjetio je da su im 1992. godine morskim putem došle kolege suborci iz Rijeke kako bi pomogli u deblokadi toga područja.

– Uspomene nikada ne mogu zamrijeti. I s ostalim kolegama održavamo kontakte u povodu održavanja drugih akcija i godišnjica, rekao je Matić i zahvalio se svima koji su došli pomoći u akciji čišćenja.

Perica Prpić, predsjednik Udruge SJP-a “Ajkula” iz Rijeke napominje da je suradnja s dubrovačkim kolegama nastavljena i nakon Domovinskog rata. Tako je i došlo do ideje da se godišnjica deblokade obilježi ekološkom akcijom čišćenja podmorja, piše HRT.

– U akciji sudjeluje 50-ak ronioca, a tu su i vatrogasaci, pripadnici Hrvatske ratne mornarice, policije, članovi klubova, kazao je Prpić.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.