2 min. čitanja

“Što se čeka, vadimo!” Nesvakidašnja izložba o olupinama s otoka Mljeta

“Što se čeka, vadimo!” Nesvakidašnja izložba o olupinama s otoka Mljeta
Foto: Romeo Ibrišević

MLJET – Nakon 2017. godine i izložbe fotografa Romea Ibriševića i njegovih 30 fotografskih motiva nelegalnih odlagališta otpada u teško dostupnim područjima prirode a koje su oslikali najpoznatiji hrvatski slikari, uz četiri velika samostojeća obostrano oslikana panoa vađenja olupina, suradnja Zelenih stopa, Općine Mljet, PD „Mljet“, Galerije „Stara skula“ iz Goveđara uz sudjelovanje stanovništva Saplunare – redovno se održava svake godine.

Tako i ove 2022. godine  najavljujemo novu izložbu novih 30 fotografija Romea Ibriševića koje su oslikali akademski kipari i slikari isključivo Emilija Karlavaris i Izvor Oreb.

Foto: Romeo Ibrišević

Od 2017. godine suradnja Zelenih stopa i PD „Mljet“ nastavlja se istraživanjem špilja i njihovom promocijom u brojnim člancima i elektronskim-tiskanim medijima kao i planinarski izleti u Nacionalne parkove Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Naslov izložbe: “Što se čeka vadimo” fotografa Romea Ibriševića i akademskih slikara Emilije Karlavaris i Izvora Oreba.

Foto: Romeo Ibrišević

Izložba se otvara u srijedu 18. svibnja u NP “Mljet” galerija “Stara skula” u etno selu Goveđari u 20,00 sati i traje do 27. lipnja 2022.

U tom vremenu odvija se akcija vađenja olupina sa otoka Mljeta od 16.-20. svibnja 2022. te planinarski “Pohod na Mljet” od 26.05. – 30.05. 2022. uz sudjelovanje 150 planinara iz cijele Hrvatske

Na izložbi će se za sudionike akcija i manifestacija na Mljetu „Pohod na Mljet“ održati projekcije starih filmova o Mljetu iz 1955. godine iz fundusa galerije „Stara skula“ uz prigodni domjenak.

Foto: Romeo Ibrišević

Posebno tematski će se održati:

  • Power point prikaz knjige planinara Nikice Talana:”Ne(pre)poznata Hrvatska” (AGM iz Zagreba izdavač) sa QR kodovima i prikazom MPO – Mljetska planinarska obilaznica i HSAP MB – Hodočasnička staza apostola Pavla mljetskog brodolomca kao i
  • projekcija filmski materijali udruge “Zelene stope” o vađenju olupina na Mljetu objavljenih na HRT, Nova TV, i RTL.
  • Projekcija fotografija udruge „Planet Zemlja“ iz Zagreba sa ultra maratona Earth run – THPM  Trka hrvatski nacionalni parkovi od NP „Brijuna“ do NP „Mljet“ povodom Dana planeta Zemlja u prigodi obilježavanja 25. godina trajanja te utrke. Utrka je počela na Veliki Petak 15. IV sa Brijuna – Pula a cilj je bio na Mljetu Pristanište u petak 22.04. na Dan Planeta Zemlja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.