1 min. čitanja

Ispred nas već tjedan ljetnih vrućina – Temperature i do 30 °C!

Ispred nas već tjedan ljetnih vrućina – Temperature i do 30 °C!
Foto: Boris Kačan

Jadran danas očekuje pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U početku bura, podno Velebita s jakim udarima, koja će poslijepodne okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

U nastavku tjedna postupno stabilnije, što osobito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije, štoviše, temperature će u drugom dijelu tjedna biti primjerenije ljetu nego proljeću. Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dosegnuti i visokih 30 °C, što osobito vrijedi za četvrtak, prognozirala je meteorologinja Tea Blažević za N1.

Vrućine u četvrtak je za HRT najavila i Tanja Renko iz DHMZ-a. Idućih dana još malo toplije te većinom sunčano, u srijedu i četvrtak na Jadranu ponegdje i sasvim vedro. U utorak će još biti moguć pokoji pljusak duž obale, a zatim stabilnije, uz uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera. Srijeda i četvrtak bit će najstabilniji dani u idućem tjednu, ujedno i vrlo topli, a u četvrtak će ponegdje biti i vruće.

Pretežno vedro bit će i u petak. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral koji popodne ponegdje može biti umjeren. Toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 29°C.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.