Objavljen javni poziv brodarima – Tko će dobiti profitabilnu liniju Zadar-Preko?

Foto: Boris Kačan

Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je na svojoj internetskoj stranici javni poziv na iskazivanje interesa za obavljanje javnog pomorskog prijevoza na relaciji Zadar-Preko i obratno, brzim putničkim plovilom ili brodom. 

Javni poziv stiže nedugo nakon što je Agencija, za ovu vrlo profitabilnu liniju, poništila natječaj na koji se, osim već standardne Jadrolinije, prijavilo i još nekoliko privatnih brodara s puno boljim i novijim plovilima.

Agencija sada poziva tvrtke i obrte registrirane za prijevoz putnika, a koji posjeduju brzo plovilo za prijevoz minimalno 250 putnika, da se prijave na natječaj za brzobrodsku liniju Zadar-Preko.

Uz postojeće plovilo brodari moraju imati na raspolaganju i zamjenski brod uz mogućnost odstupanja do 10% kapaciteta, stoji u pozivu, u kojemu se striknto navode i maksimalne cijene prijevoza putnika i prtljage u izvansezonskom i sezonskom periodu.

Svi zainteresirani pozivaju se da Agenciji dostave pismo namjere iz kojeg će biti razvidno pod kojim uvjetima su zainteresirani obavljati navedeni prijevoz. Rok prijave je 15 dana od dana objave Poziva, a detaljne informacije o natječaju nalaze se na službenoj internet stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet.

J.K.