1 min. čitanja

Tri osobe pritvorene nakon podmetanja požara vozila u Rijeci

Tri osobe pritvorene nakon podmetanja požara vozila u Rijeci
Foto: Pixabay/Ilustracija

RIJEKA – Kriminalističkim istraživanjem požara više vozila u utorak u Rijeci tri osobe su osumnjičene za 18 kaznenih djela i zadržane u istražnom zatvoru, izvijestila je u srijedu Policijska uprava primorsko-goranska.

Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo načelnik Sektora kriminalističke policije ove PU Robert Tomac rekao je da je policija vrlo brzo, nakon četiri sata od dojave o požaru utvrdila tko su mogući počinitelji te privela pet osoba, hrvatskih državljana s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije.

U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeni su predmeti koji se povezuju s paleži, vatreno oružje, eksplozivne naprave, droga, novac i više mobitela. Među njima su izdvojena trojica koji su osumnjičeni za podmetanje požara na osobnim vozilima u Rastočinama, ali i za bacanje eksplozivne naprave na vozilo u ožujku u istoj ulici, te za dva bacanja eksplozivnih naprava u dva navrata u veljači u dvorište kuće na Kantridi.

U svim tim slučajevima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Njih trojica se tako terete za četiri kaznena djela opće opasne radnje, sedam djela trgovanja drogom, šest nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva te jedno oštećenja tuđe stvari naveo je Robert Tomac, načelnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, prenosi Glas Istre.

Oni su i prije ove kriminalističke obrade bili poznati policiji i to zbog zlouporabe droga ili imovinskog kriminaliteta. Procijenjena materijalna šteta nastala jučerašnjim požarom na šest automobila je oko pola milijuna kuna, naveo je.

Ovom prigodom je Robert Tomac naglasio da građani ne trebaju biti zabrinuti za sigurnost u gradu, jer je riječ o izdvojenim slučajevima, a policija je pokazala učinkovitost brzim privođenjem osumnjičenih.

Nastavlja se s utvrđivanjem motiva počinitelja.

U ulici Rastočine u Rijeci je nešto prije 2 sata u utorak buknuo požar na nekoliko parkiranih vozila i spremnika za otpad. Utvrđeno je da uzrok požara nije eksplozija, nego su zbog požara eksplodirali spremnici goriva.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.