1 min. čitanja

U Selcu ovu subotu starta “Regata drvenih barak”

U Selcu ovu subotu starta “Regata drvenih barak”
Foto: Grad Crikvenica

SELCE – U Selcu se ovu subotu održava osma po redu “Regata drvenih barak”, posebno sportsko-rekreativno i zabavno događanje nastalo kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica.

Regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine, koji dugi niz godina provodi Jedriličarski klub “Jadro” iz Selca, koji je i organizator ove zanimljive regate.

Na regati mogu sudjelovati sve tradicijske drvene barke na jedra, koje će biti razvrstane u više kategorija, prema tipu i veličini. Prijave natjecatelja počinju u 9 sati, a start regate je u 13 sati.

Na druženje i priliku da pokažu svoje drvene barke pozvani su i vlasnici baraka bez jarbola i jedara. Nakon regate, barke koje dolaze na prikolicama bit će izložene na trgu ispred Harmice, a za sudionike je organizirano prigodno druženje.

Osim domaćih posada, očekuju se gosti iz Novog Vinodolskog, Krka, Lovrana, Mošćeničke Drage, Fažane, Rovinja, Nerezina.

Organizatori pozivaju sve vlasnike ovih drvenih morskih ljepotica na sudjelovanje u regati, a mještani i ostali posjetitelji se pozivaju na dolazak u Selce i uživanje u predivnim prizorima te davanju podrške vlasnicima brodica, koji se trude očuvati tradiciju.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.