2 min. čitanja

Kali već mjesec i pol nemaju liječnika jer je bivša liječnica u zatvoru

Kali već mjesec i pol nemaju liječnika jer je bivša liječnica u zatvoru
Foto: Pixabay

KALI – Općina Kali s 1.600 stanovnika od kraja ožujka nema stalnog liječnika opće prakse! Liječnica koja je u mjestu radila, osuđena je na zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, pa je Dom zdravlja u Kali poslao mladu liječnicu koja je bila spremna ostati na tom radnom mjestu. Ali, iz Doma zdravlja nisu reagirali niti raspisivali javni natječaj, pa je mlada liječnica na kraju odustala. Kada je natječaj konačno objavljen, predugo se čeka na izbor liječnika, pa su mještani procijenili da Dom zdravlja odugovlači i čeka da prijašnjoj liječnici istekne zatvorska kazna.

– Dom zdravlja Zadarske županije je već odavno trebao reagirati i omogućiti nam redovnu zdravstvenu zaštitu, ali mi ni sada ne znamo kada ćemo dobiti liječnika i kada će Dom zdravlja konačno donijeti odluku u natječaju koji je zatvoren još 30. travnja – ispričao je jedan od mještana Kali za Zadarski.hr sumnjajući da se „nešto čudno događa oko popunjavanja mjesne ordinacije”.

U cijelu se priču uključila i Općina Kali odakle je od Doma zdravlja zatraženo da im se objasni status prijašnje liječnice. Navodno im je odgovoreno da je njen radni odnos „u mirovanju”, ali na pismeno traženje Općina još nije dobila nikakav odgovor.

U Domu zdravlja su potvrdili da je natječaj istekao i da su na njega stigle tri prijave od kojih je jednu zaista poslala bivša liječnica u Kalima.

– Doktorica je tražila i dobila neplaćeni dopust u trajanju od godinu dana, na što ima zakonsko pravo. Njezin neplaćeni dopust sam odobravala mjesec po mjesec – kaže ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek dodajući da je bivša liječnica još uvijek na neplaćenom dopustu.

Na pitanje kad će biti izabran najbolji kandidat na natječaju, odgovara:

– Imamo tri kandidata, a odluka će biti donesena sljedećeg tjedna.

Ravnateljica je, s obzirom na već kroničnu nestašicu liječnika, zadovoljna činjenicom da je na natječaj za otočnu ordinaciju čak troje kandidata poslalo prijave. Među njima je, po neslužbenim informacijama, i liječnik koji trenutno radi u Hitnoj pomoći.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.