1 min. čitanja

Ukrajinci tvrde da su pogodili ruski logistički brod

Ukrajinci tvrde da su pogodili ruski logistički brod
Foto: FleetMon

Dvojica ukrajinskih dužnosnika izjavila su da je još jedan brod ruske mornarice pogođen u Crnom moru. Iako incident ostaje nepotvrđen, Ukrajinci tvrde da se radi o novom pomoćnom brodu Svevolod Bobrov koji je navodno pogođen ukrajinskim projektilom i zapalio se.

– Kao rezultat djelovanja naše mornarice, zapaljen je logistički brod Vsevolod Bobrov , jedan od najnovijih u ruskoj floti. Kažu da šepa prema Sevastopolju – rekao je Serhiy Bratchuk, glasnogovornik Regionalne vojne uprave Odesa.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko, iznio je sličnu tvrdnju u objavi na društvenim mrežama.

Prošlog tjedna ukrajinski dužnosnici također su tvrdili da su pogodili rusku fregatu Admiral Makarov, najnapredniji preostali površinski brod u ruskoj Crnomorskoj floti. Dojava još nije potvrđena, a Makarov je navodno primijećen netaknut kako ulazi u luku Sebastopol.

Ukrajinske raketne baterije obalne obrane uspješno su napale i potopile rusku krstaricu Moskva u travnju. Ukrajinske snage također su preuzele odgovornost za uništenje ruskog tenkovskog desantnog broda u luci Berdjansk u ožujku.

Osim ovih potvrđenih napada, ukrajinska vojska je objavila videosnimku na kojoj se vidi uništenje pet patrolnih čamaca Raptor i jednog ruskog desantnog broda klase Serna u blizini Zmijskog otoka. Strateški smješten otok zauzele su ruske snage u prvim danima invazije, a posljednjih tjedana Ukrajina je više puta napadala ruske branitelje i odrede za pomoć na ovom otoku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RAT U UKRAJINI Zmijski otok i bitka za kontrolu u Crnom moru
DO SAD TRI BRODA UNIŠTENA Ukrajina snažno napada Ruse kod Zmijskog otoka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.