1 min. čitanja

Komunalno redarstvo Grada Paga izdalo upozorenje građanima

Komunalno redarstvo Grada Paga izdalo upozorenje građanima
Foto: Grad Pag

PAG – Komunalno redarstvo Grada Paga pozvalo je stanovnike grada da najkasnije do 1. lipnja ove godine pristupe uređenju svojih okućnica sukladno Odluci o komunalnom redu.

Iz komunalnog redarstva podsjećaju građane da ograde uz površine javne namjene moraju biti izgrađene tako da se uklapaju u okoliš te ne smiju biti izvedene od bodljikave žice, šiljaka i sl. Iznimka su ograde više od 180 cm na kojima mogu biti postavljene takve žice, uz uvjet da ne smetaju prolaznicima i da po svom položaju ne predstavljaju opasnost od ozljeda.

Upozoravaju vlasnike zgrada da su dužni održavati okućnicu odnosno zemljište oko zgrade, a to se odnosi i na neizgrađena građevinska zemljišta na području grada Paga.

Također napominju da se na takvim površinama ne smije odlagati otpad, trava mora biti pokošena, a raslinje mora biti uređeno tako da ne prelazi granice zemljišta, pri čemu bi ometalo prolaz pješaka i vozila, odnosno preglednost prometne signalizacije i javne rasvjete.

U slučaju ne pridržavanja ovih pravila, odnosno ukoliko odgovorne osobe ne uklone nedostatke koji nisu u skladu s komunalnim redom, isto će učiniti komunalac koji će nemarnom vlasniku nakon toga ispostaviti račun.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.