Ovog vikenda u Riječkom zaljevu održana regata Sv. Vid

Foto: JK 3. Maj, Rijeka

RIJEKA – Unatoč izmijenjenom terminu, ovogodišnje izdanje dvodnevne regate “Sv. Vid” prošlo je bez starta. Naime, tradicionalna regata Jedriličarskog kluba “3. Maj”, unatoč mjesec dana ranijem terminu od dosadašnjeg, u svom je 19. izdanju imala isti problem kao i u nizu prethodnih – nije bilo vjetra – pa mladi jedriličari u klasama optimist, ILCA 4 i ILCA 6 nisu startali ni u subotu, 14., ni u nedjelju, 15. svibnja.  

Ono što pak nije izostalo jest entuzijazam jedriličara i njihovih trenera. Tako je lučica Brgudi pored brodogradilišta “3.maj” i proteklog vikenda ugostila 60-ak djece uvijek željne jedrenja i nadmetanja iz ukupno 11 klubova s područja Primorsko-goranske županije.

Naime, uz domaćine, mlade jedriličare JK-a “3. Maj”, u natjecanju su željeli sudjelovati i članovi JK-a Istra Lovran, JK-a Punat, JK-a Malinska, JK-a Galeb Kostrena, JK-a Vihor Baška, YC-a Croatia Opatija, JK-a Plav Krk, JK-a Opatija, JD-a Val Crikvenica te YC-a Burin Novi Vinodolski. Jedriličari su isplovili i u subotu i u nedjelju, no uvjeta za start nije bilo te su na kopnu do poslijepodnevnih sati čekali hoće li se uvjeti za održavanje regate poboljšati. 

Na žalost, vjetra i dalje nije bilo, pa tako ni regate, ali ugodno druženje jedriličara nije izostalo. Prvog dana regate, mlade natjecatelje je uoči planiranog starta pozdravio pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Zdravko Ivanković.

Jedriličarski klub “3. maj” osnovan je 1948. godine. Klub djeluje na području Rijeke kao neprofitna udruga čija je misao vodilja baviti se svim aktivnostima vezanim uz jedrenje: prije svega podučavati nove generacije jedriličarskim vještinama, natjecati se, organizirati regate, izmjenjivati iskustva… Jedini su Jedriličarski klub u Rijeci koji ima omladinski pogon i radi s djecom. 

D.G.