1 min. čitanja

Napustio nas je genije podmorske fotografije, Srđan Vrančić

Napustio nas je genije podmorske fotografije, Srđan Vrančić
Foto: Jure Gasparič / Facebook

Fotoreporter Jutarnjeg lista i agencije Cropix Srđan Vrančić Vrana iznenada je preminuo u utorak u jutarnjim satima na novinarskom zadatku kod mjesta Molunat u Konavlima, gdje je ronio u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener, prenosi Jutarnji.

Nagrađivani fotoreporter, novinar i urednik isticao se svojim ratnim reportažama.

Srđan Vrančić je rođen 1. rujna 1965. godine u Rijeci. Fotografijom se aktivno počeo baviti 1979., a prve je radove objavio početkom 80-tih u omladinskom listu “Val”.

Vrančić je bio strastveni ronilac i zaljubljenik u podvodnu fotografiju, te je sudjelovao u brojnim akcijama čišćenja podmorja. Trebao je sudjelovati i u sljedeće dvije akcije Pogleda u plavo, ovog tjedna u Dubrovniku i za vikend na Brijunima, ali smrt je nažalost bila brža.

Srđan je osvojio Prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji 2017., a iste je godine na Kupu Hrvatske bio drugoplasirani. Bio je sudionik ekskluzivnog finalnog natjecanja UWPM u Egiptu 2018. Na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji, pod pokroviteljstvom CMAS-a (Confédération Mondiale des Activité Subaquatiques), na Tenerifima 2019., kao član hrvatske reprezentacije osvojio je srebrnu medalju, dok je pojedinačno bio četvrti.

Dobitnik je Velebitske degenije (2020), za podvodne ekološke fotografije i izvještaje, kao i najbolje sportske fotografije Zbora fotoreportera (2014).

Njegove genijalne fotografije krasile su i stranice našeg portala.

Obitelji, kolegama i prijateljima izražavamo najdublju sućut.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.