Pogled u plavo dolazi u Dubrovnik u sklopu Eko Dubrovnik 2022

Foto: Promo

DUBROVNIK – Povodom obilježavanja jubilarne 25. ekološke akcije čišćenja podmorja projekt Pogled u plavo dolazi u Grad Dubrovnik u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS, Ekološko ronilačkog kluba Ragusa i Plave promocije.

U sklopu Pogleda u plavo za sve zainteresirane građane i goste bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 19. svibnja 2022. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 20. svibnja 2022. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na lokaciji Peskarija / Stara gradska luka Dubrovnik.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku roniti uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a podršku su pružili Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Županijska lučka uprava, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik – Regionalni centar kompetentnosti te Dubrovački vatrogasci.

Posjetitelji Pogleda u plavo će roniti uz sigurnost i stručno vodstvo instruktora ronjenja i ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa, a sve u sklopu velike jubilarne ekološke akcije „EKO DUBROVNIK 2022.“ 

Nakon predavanja o štetnom utjecaju mikroplastike na more i morske organizme, 21. svibnja 2022. provodit će se velika ekološka akcija čišćenja podmorja EKO DUBROVNIK 2022. u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa.

Kako bi sačuvali podmorje i za buduće generacije, u ekološkoj akciji će sudjelovati više od 130 ronilaca iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a priključit će se i ronioci iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine koji će čistiti podmorje na lokaciji Starog gradskog porta. 

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta,  medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), dok su smještaj za ronioce ekološke akcije EKO DUBROVNIK 2022. omogućili: Valamar, Importenne resort, Adriatic Luxury Hotels (ALH), Villas Plat, Hotel Lero, Hoteli Maestrali, Hotel Lapad, Hotel Hilton, hotel Park, Sun gardens Dubrovnik, Rixos-Libertas, Petka, , Pupo rooms, Hotel Sheraton, Hotel Hilton.

Veliku podršku u realizaciji ekološke akcije te besplatnih probnih ronjenja u sklopu Pogleda u plavo pružili su Scubapro, Seriola, Fred Bobek d.o.o., PBZ, Atlanska plovidba d.d., Euroherc osiguranje d.d., Adriatic osiguranje d.d., Zračna luka Dubrovnik, Luka Dubrovnik d.d., Frendy d.o.o., Akvarij Dubrovnik, Ledo, Orca apartmani, Platanus d.o.o., Bambola d.o.o., Bistro 49, Restoran Moby dick, Dubrovnik beer company, PIZZA SHOP d.o.o. Dubrovnik, Žičara Dubrovnik. Adriatic yaht charter, Azzurro Restaurant – ACI Marina Dubrovnik, WINERY MALVASIJA KARAMAN, Vinarija Damarius, DUUP Trnovica.

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Plava promocija https://plava-promocija.com/.

Budite i Vi dio Pogleda u plavo!

Sponzorirani sadržaj