1 min. čitanja

Festival mediteranskog filma Split osvanuo na popisu najboljih europskih festivala

Festival mediteranskog filma Split osvanuo na popisu najboljih europskih festivala
Foto: Pixabay

Britanske dnevne novine The Guardian uvrstile su na popis najboljih europskih ljetnih filmskih festivala i jedan u Hrvatskoj – Festival mediteranskog filma Split, koji počinje za manje od mjesec dana, priopćili su u srijedu organizatori Festivala

U obrazloženju The Guardiana se navodi, da je Split prepun povijesnih i kulturnih znamenitosti, muzeja i mjesta za noćni provod, a njegova predivna lokacija uz more idealno je mjesto i za slikovit filmski festival.

Tijekom dana projekcije se održavaju u kinu unutar zidova 1700 godina stare Dioklecijanove palače. Fokus programa je na filmovima zemalja mediteranske produkcije koji se često mogu vidjeti samo na festivalu, navodi The Guardian. Time se Split našao na listi s gradovima kao što su Venecija, San Sebastián, Locarno, Annecy i Karlovy Vary.

Konačni povratak na ‘staro normalno’ Festival mediteranskog filma Split (FMFS) najavljuje najvećim festivalskim programom dosad, s novim programima i lokacijom?.? Jubilarno 15. izdanje omiljene dalmatinske kulturne manifestacije donosi nikad više filmova koji će se prikazivati u Ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata, na platou ispred Doma mladih i na novoj lokaciji – sjeveroistočnom bastionu tvrđave Gripe.

Organizatori festivala u priopćenju navode da se ?Festival mediteranskog filma Split ove godine po prvi put održava uz potporu “Kreativne Europe” potprograma MEDIA, kojim Europska komisija potiče filmske festivale, čime se našao u društvu pomno odabranih europskih festivala. Potpora je organizatorima omogućila širenje radionica i predavanja za filmske profesionalce, ali i uvođenje novih programa pa će se u novom kinu unutar tvrđave Gripe prikazivati naslovi izvan mediteranskog bazena, a dio programa bit će namijenjen djeci i mladima svih uzrasta.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.