1 min. čitanja

Otoku Žirju osigurano 420 tisuća kuna za dva igrališta i boćalište

Otoku Žirju osigurano 420 tisuća kuna za dva igrališta i boćalište

ŽIRJE – U cilju podizanja kvalitete života na otocima, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Šibeniku 420.000,00 kuna za financiranje projekta izgradnje i uređenja dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju.

Ukupna vrijednost projekta je 844.875,00 kuna, čime bi Žirje konačno dobilo društvenu i sportsku infrastrukturu, koja ne otoku sada nije dostupna.

Kroz odobreni projekt, u blizini stare žirjanske škole, izgradit će se košarkaško igralište dimenzija 15 x 11 metara na ukupnoj površini od 240 četvornih metara, kao i boćalište dimenzija 22 x 2,5metra te igralište za djecu svih uzrasta s antistres podlogom za svaku zonu igrala pojedinačno. Nakon izvođenja radova prostor će se i krajobrazno oplemeniti, obećaju iz šibenske gradske uprave.

Dobra je ovo vijest za otok udaljen 20-ak kilometara od Šibenika, na kojemu živi stotinjak stanovnika, a koji bi daljnjim ulaganjem u infrastrukturu u budućnosti mogao privući i nove stanovnike.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.