1 min. čitanja

U tijeku pripremne radnje za proglašenje tematske turističke ceste otoka Korčule

U tijeku pripremne radnje za proglašenje tematske turističke ceste otoka Korčule
Photo: Boris Kačan

KORČULA – U Gradskoj vijećnici Grada Korčule održan je treći pripremni sastanak na temu proglašenja tematske turističke ceste otoka Korčule, koja bi omogućila bolju promociju otočkih proizvoda turistima.

Nakon što je Korčula, po mišljenju čitatelja i urednika stranice Big7travel, proglašena petim najljepšim otokom na svijetu, pojačale su se i aktivnosti na obogaćivanju turističke ponude ovog otoka. Nakon turističke staze Pelješac-vinsko carstvo j Neretva-dolina života, koje su se pokazale punim pogotkom kada je u pitanju promocija različitih elemenata lokalne turističke ponude, sličan sadržaj dobit će i otok Korčula.

Na sastanku koji je okupio predstavnike jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica s otoka Korčule, rečeno je kako će buduća tematska turistička cesta otoka Korčule ujediniti ponudu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ugostiteljskih objekata, vinara, turističkih i povijesnih atrakcija, tematskih i tradicionalnih događanja i drugih sadržaja u jedinstvenu i zajedničku ponudu samog otoka.

U tu ponudu svakako ulaze i tzv. ciklo-pointovi s osiguranim sadržajima za bicikliste, poput punjača, koji su već postavljeni diljem otoka, a kojim se želi potaknuti dodatni razvoj cikloturizma kao jedne od najbrže rastućih grana turizma u svijetu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.