2 min. čitanja

Očišćeno more u Kaštelima: “Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more”

Očišćeno more u Kaštelima: “Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more”
Foto: Đurđica Čavka

Danas je u Kaštelima održana ekološka akcija pod nazivom ”Kaštela 2022” s ciljem čišćenja podmorja. Svake godine uoči turističke sezone Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i TZ Kaštela organizira Ekološku akciju čišćenja podmorja, javlja Dalmacija danas.

Prijavilo se 20 klubova, 52 ronioca i 46 dobrovoljaca

Cilj same akcije je očistiti podmorje plaža i lučica prije dolaska turista, kako bi zajedno s službama gradske čistoće koje vode brigu o kopnenom dijelu prikazali Kaštela onakvima kakva ona doista i jesu, prelijepih sedam bisera. Klubu Giričić došli su pomoći prijatelji iz drugih ronilačkih klubova.

Prijavilo se 20 klubova, 52 ronioca i 46 dobrovoljaca, koji su iz brodova i uz priobalni dio skupljali izvađeno smeće. Smeće će biti deponirano u tri deponija za glomazni otpad, koji kao i svake godine, postave te odmah nakon akcije uklone djelatnici tvrtke ‘Zeleno i modro”, iako im je to neradna subota uvijek uskoče i pripomognu u ovakvim akcijama.

Foto: Đurđica Čavka

“Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more”

– Htio bih istaknuti da me raduje svijest građana, jer je zadnjih godina smeća sve manje i manje. Tako se pokazalo i ove godine. Duž obale koju smo prošli ovo jutro i na svim navedenim lokacija izvadili smo jedan kontejner za glomazni otpad smeća, što je za svaku pohvalu. Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more. Najviše nečistoće donese nevrijeme. Ovim putem zahvalio bih se svim našim prijateljima iz svih klubova, koji uvijek podrže našu akciju.

Foto: Đurđica Čavka

Zahvalio bih se i pokroviteljima, Gradu Kaštela i TZ Kaštela te našim sponzorima: OK servis vatrogasnih aparata, pizzeria Veseli Mate, pekara Ana , restoran Baletna škola i pivnici Prostor bez čije pomoći ne bi bilo moguće realizirati akciju ovakvih razmjera – kazao je podpredsjednik RK Giričić, Ivica Antunović.

Đurđica Čavka

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.